Αρνήθηκαν το βραβείο "Ευρωπαίου Πολίτη 2015" το ΜΚΙΕ και ο "Άλλος Άνθρωπος"

11/09/2015 - 21:45

Την άρνησή τους να παραλάβουν το Βραβείο "Ευρωπαίος Πολίτης 2015" εξέφρασαν το "Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού" και η "Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος", στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας.

Ο Γιώργος Βήχας, εκπροσωπώντας το ΜΚΙΕ τόνισε: "Η άρνηση να παραλάβουμε το βραβείο, είναι άρνηση στην Ευρώπη της λιτότητας, που προάγει πολιτικές και μέτρα τα οποία οδηγούν σε γενοκτονία, το 2015. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπάρχουν δυνάμεις που στέκονται αλληλέγγυες στις προσπάθειές μας, ωστόσο η στάση μας αυτή αποτελεί μια προτροπή εναντίον της λιτότητας και υπέρ της οικοδόμησης μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευημερίας".

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξεδωσε το ΜΚΙΕ, εδώ.

Απο την πλευρά του, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ως "Άλλος Άνθρωπος", σημείωσε από την πλευρά του: "χρησιμοποιώ το φαγητό για να συνομιλώ με τους ανθρώπους και αυτό ζητάω και από τους δωρητές. Τη συμμετοχή, που είναι μια μικρή θυσία", ενώ ως μια "μικρή θυσία" χαρακτήρισε και την άρνηση του βραβείου του.