Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου

13/03/2017 - 17:00

Η Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν και είναι για την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου ένας από τους βασικούς μας στόχους. Άλλωστε ο λόγος ύπαρξης μας είναι να συνεισφέρουμε στην άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και να προσπαθούμε όσο μπορούμε για μια αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών χωρίς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Οι συνθήκες κράτησης στις Δικαστικές φυλακές Χίου και η επάρκεια των ειδών πρώτης ανάγκης είναι ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Εμείς στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, το ελάχιστο που μπορέσαμε να κάνουμε για τους  συνανθρώπους μας που βρίσκονται έγκλειστοι για οποιοδήποτε  λόγο ήταν να προσφέρουμε είδη υγιεινής και είδη ατομικής υγιεινής, όπως και φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου.

Η Εξασφάλιση βέβαια όλων αυτών είναι καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας, από την άλλη όμως αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί ως άλλοθι για σταμάτημα της Αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.

Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι σε κάθε περίπτωση η ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των Δικαστικών φυλακών Χίου όπως και όλων των δημόσιων δομών ανήκει αποκλειστικά στο Κράτος και η Αλληλεγγύη δρα συμπληρωματικά και υποστηρικτικά.