Δίκτυο ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα Τρίκαλα: "Όταν η αλληλεγγύη τους αγκαλιάζει όλους"

21/12/2017 - 15:45

Τούτες τις μέρες των γιορτών, με την ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση και τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες, μέλη του δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ βρεθήκαμε στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού για την ‘’αλληλεγγύη’’.

Βρεθήκαμε για να συσκευάσουμε σε πακέτα τις προσφορές των παραγωγών (ανάλογες των ποσοτήτων που διατίθενται στις δράσεις ‘’χωρίς μεσάζοντες’’) και με πολλή διακριτικότητα να διαθέσουμε σε οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές γινόμαστε πιεστικοί, προτρέποντάς σας να συμμετέχετε με τις παραγγελίες σας στις αγορές ‘’χωρίς μεσάζοντες’’.

Φυσικά δεν υποκαθιστούμε υπάρχοντες θεσμούς επιφορτισμένους με αυτά τα καθήκοντα, αλλά οι συμβολικές μας κινήσεις στέλνουν το μήνυμα της πίστης μας στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και λυπούμαστε που αυτό το μήνυμα δεν μπορούμε να το στείλουμε σε πολλές οικογένειες.

Αυτή τη φορά συμπεριλάβαμε στους ωφελούμενους και μια ιδιαίτερη κατηγορία προσφύγων (Κούρδοι οι περισσότεροι) που βρίσκονται στη χώρα μας πολύ πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση και διαμένουν σε μια αυτοοργανωμένη δομή στο Λαύριο, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη μέριμνα γι αυτούς (επιδότηση ενοικίου, οικονομική ενίσχυση κ.λπ.). Η ‘’Αλληλεγγύη για όλους’’ συνέβαλε στην προσπάθεια τα πακέτα να φθάσουν στο Λαύριο και να διανεμηθούν ανάλογα.

Είναι λοιπόν η δική σας συμμετοχή στις δράσεις του Δικτύου που εκτός από το οικονομικό - προσωπικό όφελος, έχει και επιπλέον κοινωνικές προεκτάσεις.  Όλοι όσοι συμμετέχετε, συμβάλλετε μ’ αυτή σας την ενέργεια στην προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης, έξω από διαδικασίες φιλανθρωπίας και πελατειακών σχέσεων.

Εμείς ως Δίκτυο θα συνεχίσουμε την καμπάνια για προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα προϊόντων από καλλιέργειες με πιστοποίηση, με σκοπό την ενίσχυση των παραγωγών και την τόνωση της αγροτικής οικονομίας. Η αύξηση της ζήτησης ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, είναι αυτή που ‘’κρατά’’ τη ζωή στην ύπαιθρο, οδηγεί σε άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και συγχρόνως συμβάλλει στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αυτάρκεια και οικονομική αυτοδυναμία της χώρας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στα μέτρα λιτότητας που εξαναγκαζόμαστε να ‘’συμμορφωθούμε’’ και στις ανισότητες που βιώνουμε και που διευρύνονται όλο και περισσότερο, μπορούμε να αντισταθούμε μόνον συλλογικά, με τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και κατανάλωσης και μέσα από τις συνέργειες των ποικίλων μονάδων, δικτύων κ.λπ. να πετύχουμε μια δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.