Επίσκεψη φοιτητών από το Λονδίνο στην "Αλληλεγγύη για Όλους"

11/01/2017 - 15:15

Ομάδα 16 μεταπτυχιακών φοιτητών επισκέφθηκε τα γραφεία της "Αλληλεγγύης για Όλους" από την Σχολή Αρχιτεκτονικής "Royal College of Art" του Λονδίνου, υπό τη επίβλεψη του καθηγητή τους, Godofredo Pereira, σε πενθήμερη περιοδεία που πραγματοποιούν στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της Αλληλεγγύης για Όλους και των δομών αλληλεγγύης.

Οι φοιτητές ειδικεύονται στην "Αρχιτεκτονική και τα Συλλογικά Εργαλεία σε περιόδους κρίσης και σύγκρουσης" (μτφρ: The Architecture of collective equipment in times of crisis and conflict) και στο προηγούμενο εξάμηνό τους, είχαν ως περιοχή μελέτης τη Γάζα και την Παλαιστίνη και συγκεκριμένα, μοντέλα ανοικοδόμησης και αλληλεγγύης.

Μαζί τους βρέθηκε και η διδακτορική φοιτήτρια Ελισάβετ Χάσα που μελετά τα κινήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης και τη μεταβολή του χώρου στην κλίμακα της πόλης, ιδιαίτερα με βάση τη νομοθεσία που τα περιλαμβάνει και την σχέση με τους κρατικούς θεσμούς.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη λειτουργία και την υποστήριξη των δομών που είχαν καθοριστική συμβολή στο προσφυγικό ζήτημα και στην ανθρωπιστική κρίση, ενώ η συζήτηση εστιάστηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται στα κινήματα αλληλεγγύης και την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ακολούθησε συζήτηση για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, ενώ τις επόμενες ημέρες η αποστολή των φοιτητών θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να δει από κοντά το έργο των δομών αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας.