Για την επίθεση στη "Φαβέλα": "Να απομονώσουμε τον φασισμό και να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία"

27/02/2018 - 13:45

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» καταδικάζει την επίθεση των νοσταλγών του ναζισμού σε χώρους ελεύθερης έκφρασης που προάγουν τις έννοιες της συλλογικότητας και της δημοκρατίας.

Η φασιστική, δολοφονική επίθεση στις 25/2 στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αντιφασιστών, εκ των οποίων κι η συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, που υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους», δημιουργήθηκε με σκοπό την ηθική και υλική ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικά που ζουν στην χώρα μας ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία. Ως ανοιχτή συλλογικότητα που οραματίζεται μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, θα συνεχίσει τον αγώνα για μια ζωή χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό.

Από την πλευρά μας, καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλες τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, να συγκροτήσουμε από κοινού ενιαίο, δημοκρατικό μέτωπο κατά του φασισμού. Να απομονώσουμε τον φασισμό και να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία.

Όραμά μας μια κοινωνία βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας, της αμοιβαιότητας και του συνεργατισμού.