Για την Ηριάννα: Μέσα από την αλληλεγγύη μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα

10/07/2017 - 14:00

Η «Αλληλεγγύη για Όλους», από τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, διεκδικεί κοινωνικά δικαιώματα για όλες και όλους. Είναι μία ανοιχτή συλλογικότητα στην καθεμία και στον καθένα, που οραματίζεται μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων. Με ισότητα. Με αξιοπρέπεια. Με αλληλεγγύη. Με κοινωνική δικαιοσύνη.

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης το τελευταίο διάστημα έχει εξαπλωθεί σε κάθε σημείο της χώρας. Από ανθρώπους απλούς, που συμμετέχουν σε οργανώσεις, δομές αλληλεγγύης και άλλες συλλογικότητες. Όλοι αυτοί, έρχονται να ενώσουν τις φωνές τους με τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, για έναν άλλο άνθρωπο που αδικείται. Η Ηριάννα, στις αρχές Ιουνίου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, η διάλυση της ζωής ενός νέου ανθρώπου, δε μπορεί παρά να είναι ένας παραλογισμός.

Η Ηριάννα αξίζει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά της. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλες τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις, τις δομές αλληλεγγύης και κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών, να παρέμβουν υπέρ της 29χρονης Ηριάννας. 

Μέσα από την αλληλεγγύη, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

* «Ποιος νοιάζεται για αποδείξεις έτσι κι αλλιώς;» αναφέρει ο Κάρλος Λατούφ μέσα από το σκίτσο του για το Athens Live