Καταγγελία της Αλληλεγγύης Πειραιά για τη δημοτική αρχή

12/03/2018 - 13:00

πηγή: left.gr

Η δημοτική αρχή του Πειραιά απαγόρευσε τη διεξαγωγή της κοινωνικής και αλληλέγγυας αγοράς που η «Αλληλεγγύη Πειραιά» διοργανώνει από τον Οκτώβριο του 2017, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα σε χαμηλές τιμές και σε άριστη ποιότητα και... έστειλε την αστυνομία να εμποδίσει τους «παράνομους».

"Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στην πόλη μας έγινε ένα θαύμα: Πατάχθηκε η παρανομία και επικράτησε η απόλυτη νομιμότητα! Επιτέλους η δημοτική αρχή βρήκε τον μοναδικό σωστό τρόπο: Απαγόρευσε τη διεξαγωγή της κοινωνικής και αλληλέγγυας αγοράς που η «Αλληλεγγύη Πειραιά» διοργανώνει από τον Οκτώβριο του 2017, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα σε χαμηλές τιμές και σε άριστη ποιότητα και έστειλε την αστυνομία να εμποδίσει τους «παράνομους».

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τέτοια ανατρεπτική κίνηση του Δημάρχου, δεδομένου ότι  είχαμε τη δημόσια δέσμευσή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου της 5/3 ότι η αγορά θα γίνει κανονικά την Κυριακή 11/3.

Μας παραπλάνησαν, δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη δράση μας και καλούμε όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, καθώς και όλες τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της πόλης μας, να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας για τη στήριξη των μη προνομιούχων συμπολιτών μας σε καιρούς οικονομικής κρίσης και λιτότητας".

Παράλληλα, η Αλληλεγγύη Πειραιά, προχωρά σε συλλογή υπογραφών μέσω Avaaz, προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις της:

"Συνεχίσουμε τη δράση μας και καλούμε όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, καθώς και όλες τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της πόλης μας, να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας για την κίνηση του Δήμου Πειραιά που αφορά την διακοπή λειτουργίας της αγοράς μας "η Τιμή του Καταναλωτή": 

Πατήστε εδώ: 

https://secure.avaaz.org/el/petition/DIMOS_PEIRAIA_ALLILEGGYI_PEIRAIA/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-493926-DIMOS_PEIRAIA_ALLILEGGYI_PEIRAIA&utm_term=WGmRmb%2Bel