Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Προϊόντων και Υπηρεσιών Β. Κέρκυρας

Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια
Παρουσιαση της δομης

Με γνώμονα λοιπόν την αλληλεγγύη μεταξύ μας και το δικαίωμα όλων στην αξιοπρέπεια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής προϊόντων και Υπηρεσιών στη βόρεια πλευρά του νησιού μας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και να καταγράψουμε συμμετοχές, ώστε χωρίς χρήματα, παρά μόνο προσφέροντας ο κάθε ένας μας ότι έχει και μπορεί να ανταλλάξει με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, να μην λείψει τίποτα αναγκαίο από κανένα σπίτι! Σε αυτή την προσπάθεια περιλαμβάνονται:
-Η καταγραφή όσων δέχονται να ανταλλάξουν προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου με έναν καλό συντονισμό να ξεκινήσει να λειτουργεί το δίκτυο.
-Η δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου (ώστε οι άποροι, άνεργοι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας να μη στερηθούν ούτε ένα φάρμακο).
-Η δημιουργία δικτύου αγορών χωρίς μεσάζοντες.
-Η συλλογή πραγμάτων (ρούχων σε καλή κατάσταση, παιχνιδιών, σχολικών ειδών κ.α.) με σκοπό να κάνουμε ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια στην περιοχή.
-Η δημιουργία αγροτικών κολεκτίβων, όπου ομάδες ανθρώπων θα καλλιεργούν από κοινού και θα μοιράζονται τα παραγόμενα προϊόντα τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήμος Κέρκυρας
Τηλ: 
6992 227622
Υλικά