Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας

Στέκια Μεταναστών
Παρουσιαση της δομης

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα του Ν. Καρδίτσας που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση.

Πολιτική αφετηρία του δικτύου αποτελεί η άποψη ότι όσοι πλήττονται από την κρίση πρέπει να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. «Ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος πρόνοιας» τονίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη του.

Το δίκτυο δεν είναι Μ.Κ.Ο. , ούτε φιλανθρωπικό σωματείο, αποτελείται απο εθελοντές που διεκδικούν κοινωνικά δικαιώματα για όλους κόντρα στην εκμετάλλευση, στην φτώχεια, στον φασισμό και τον ρατσισμό.
Τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Καρδίτσας είναι ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο και είναι ανοιχτοί στην προσφορά και την βοήθεια κάθε συμπολίτη, είτε μεμονωμένα είτε σε συλλογικότητα.

Σε ιδιωτικό χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Κώστα Μιχαλάκη, φιλοξενούνται 30 Σύριοι πρόσφυγες, 20 γυναίκες και παιδιά.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες καθημερινές δράσεις της ομάδας συμπεριλαμβάνονται ώρες μουσικής χαλάρωσης, εκμάθηση μουσικών οργάνων, επισκέψεις σε παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ψυχαγωγία τους και την επαφή με τα ελληνικά ήθη και έθιμα.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας θεωρεί υποχρέωση του να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες και να τους προσφέρει μια ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία για όσο καιρό χρειαστεί.

Το Δίκτυο καλεί όσους πολίτες της Καρδίτσας επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί τους Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αφάτου τέρμα, πρώην 19ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας
Π.Ε. Καρδίτσας
Τηλ: 
Μαρία Αμπαντζή: 6983847570, Ελενα Γερούκη: 6977532420
Υλικά