Εθελοντικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Παρουσιαση της δομης

Ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με αυτά τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο σκοπός του Ιατρείου είναι η στήριξη των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγεία, φάρμακα και εμβόλια η ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος, τόσο σε σχέση με τον αποκλεισμό ενός μέρος του πληθυσμού από βασικές παροχές Υγείας όσο και σε θέματα πρόληψης και Δημόσιας Υγείας.


1. Δευτέρα 6-8 το απόγευμα γίνεται τοΠαθολογικό Ιατρείο και λειτουργεί ταυτόχροναΦαρμακείο όπου δίνονται δωρεάν φάρμακα για έκτακτα και για χρόνια περιστατικά όπως επίσης και εμβόλια. Τα φάρμακα προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλοφορία φαρμάκων.


2. Τετάρτη 6-9 το απόγευμα γίνεται τοΠαιδιατρικό Ιατρείο όπου παρακολουθούνται και εμβολιάζονται παιδιά αλλά και εξυπηρετούνται έκτακτα περιστατικά. Η προμήθεια των εμβολίων γίνεται με την αγορά τους και αποτελεί το βασικότερο έξοδο του Ιατρείου.


3. Τετάρτη 6-9 γίνεται Οδοντιατρικό Ιατρείο όπου εξυπηρετούνται έκτακτα οδοντιατρικά περιστατικά (εμφράξεις, απονευρώσεις, εξαγωγές) αλλά κυρίως γίνεται προληπτικό παιδιατρικό Οδοντιατρείο και φθορίωση των δοντιών των παιδιών

4. Την Τρίτη το πρωί 10.30-1230 γίνεται προληπτικό Γυναικολογικό Ιατρείο όπου γίνεται:

  • Δωρεάν παρακολούθηση εγκύων
  • Χορήγηση φαρμάκων
  • Έκτακτα γυναικολογικά περιστατικά
  • Πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας και μαστού (με τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία)

Υπάρχει συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών γιατρών ιδιωτών και μη από την πόλη οι οποίοι στηρίζουν το ιατρείο προσφέροντας δωρεάν:

  • Πραγματοποίηση μαστογραφιών
  • Εξέταση των τεστ Παπ
  • Εργαστηριακό έλεγχο κολπικών επιχρισμάτων
  • Εργαστηριακό έλεγχο εγκυμοσύνης
  • Υπερηχογραφική παρακολούθηση εγκύων

Την Παρασκευή το πρωί 10-12 γίνεται Καρδιολογικό Ιατρείο όπου υπάρχει η δυνατότητα για Ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς και παρακολουθούνται χρόνια Καρδιολογικά περιστατικά.

Η λειτουργία του Ιατρείου υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο ειδικών γιατρών ιδιωτών και μη, μέσω των οποίων μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε εξειδικευμένες εκτιμήσεις, εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο όπου χρειάζεται. Πρέπει να σημειώσουμε τη σημαντική υποστήριξη του Νοσοκομείου στο έργο μας, που μας παρέχει τη δυνατότητα για ένα δωρεάν ραντεβού εξετάσεων καθημερινά.

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (2)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου
Π.Ε. Ρεθύμνης
Τηλ: 
2831042120
Υλικά