Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Παρουσιαση της δομης

Τί μορφή θα έχει το Ιατρείο Αλληλεγγύης;
Το έχουμε συλλάβει ως Δίκτυο Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θα αποτελείται από ένα κεντρικό συγκρότημα, που με την ευγενή προσφορά του Δημάρχου και το Δ/τή του Νοσοκομείου, έχει γίνει στο κτίριο της σχολής του Νοσοκομείου. Συνεργάζεται με Ιατρεία και εργαστήρια αυτοαπασχολούμενων εξειδικευμένων εθελοντών γιατρών πού θα προσφερθούν να συμμετέχουν στο Δ.Ι.ΚΑΛ.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι γιατροί της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας, αθόρυβα και σεμνά ήδη εξυπηρετούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη στα Ιατρεία τους. Γίνεται προσπάθεια, όμως, η προσέγγιση του προβλήματος να γίνει πιο οργανωμένα και σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερης, συνολικότερης και πλαισιούμενης από εθελοντές προσφοράς.

Γίνεται προσπάθεια να γνωρίζει η κοινωνία ότι στην ανάγκη της, έχει και αυτή την εναλλακτική λύση, η οποία της προσφέρεται κοινωνικά συγκροτημένη και όχι στη βάση μιας οιονεί φιλανθρωπίας, ή οποία μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και προσβλητική της αξιοπρέπειας ανθρώπων που μέχρι πρότινος ήταν αυτάρκεις κοινωνικές και οικονομικές μονάδες και τώρα αναγκάζονται να ζητούν βοήθεια.

Είναι Κοινωνική Αλληλεγγύη, που κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια προστασίας της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας μας ως κοινωνίας.

Είναι ή απάντηση όλων μας στην κρίση και στις ανάγκες, είναι ή απάντηση και η παιδαγωγός δύναμη για νέα κοινωνική συνείδηση.

Ποιοι στηρίζουν το Δίκτυο;
Το δίκτυο στηρίζουν οι εθελοντές μας, όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων και όλων των κοινωνικών, επιστημονικών και λαϊκών δυνάμεων. Όλοι οι τοπικοί φορείς στους οποίους απευθυνθήκαμε και όλους όσους προσκαλούμε και με αυτή εδώ την δημόσια επίκληση. Εν δυνάμει όλη η Κοινωνία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.

Οι πόροι του Δικτύου:
Εθελοντική προσφορά κατ’ αρχήν και δωρεές σε είδος από οποιονδήποτε. Για την διαχείριση της υποστηρικτικής προσπάθειας συστήθηκε σωματείο φίλων του Δικτύου Ιατρείων το καταστατικό του οποίου είναι στις διαδικασίες για το πρωτοδικείο. Σύντομα θα κληθούν να γίνουν μέλη αυτού του Σωματείου, όσοι φυσικά θέλουν.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ξεκάθαρα ότι το σωματείο έχει υποστηρικτικό ρόλο. Το δίκτυο ιατρείων οργανώνεται και το διαχειρίζονται οι εθελοντές γιατροί, οδοντίατροι και οι άλλοι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Υγείας, με την καθοδήγηση και βοήθεια της γενικής τους συνέλευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (4)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όπισθεν παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Κτίριο Νοσηλευτικής Σχολής Το ωράριο της γραμματείας του Ιατρείου Αλληλεγγύης Καλαμάτας είναι: Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00 – 13.00 Σάββατο: 10.00 – 14.00 Κυριακή: κλειστό Τηλέφωνο : 27210-89840 e-mail: dikalkalamata@gmail.com
Δήμος Καλαμάτας
Τηλ: 
27210 89840
Fax: 
27210 89840
Υλικά