Θερινό cine σβούρα: Ανάμεσα…

Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2014 - 21:00

Όταν συντελείτε γενοκτονία…
Όταν καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα…
Όταν οι διεθνείς οργανισμοί μοιράζουν ευχολόγια και δεν επιβάλλουν το διεθνές δίκαιο…
Όταν οι κυβερνήσεις κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον θύτη και το θύμα…
Εμείς πρέπει να διαλέξουμε πλευρά!

Ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «σβούρα» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», προβάλλουν την Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 9:00μμ την ταινία «Inch’Allah» (Ανάμεσα…).

Πρόκειται για μια «ταινία θέσης», δυνατή κι ενοχλητική, για τη στάση όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων στο Παλαιστινιακό. Γυρισμένη επί τόπου, με την κάμερα στο χέρι, δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο την καθημερινότητα στην οποία έχει καταδικαστεί να ζει ο παλαιστινιακός λαός, που αναγκάζεται να επιβιώνει σε ερείπια και χαλάσματα, μαντρωμένος μέσα στο τείχος του αίσχους, αντιμέτωπος με απελπιστικά αδιέξοδα.

Σύνοψη
Η Κλόε, μία νεαρή γιατρός από το Κεμπέκ, διασχίζει καθημερινά τα σύνορα στη Δυτική Οχθη προκειμένου να βοηθήσει τις εγκύους ενός παλαιστινιακού στρατοπέδου προσφύγων. Οι σχέσεις που έχει αναπτύξει εκατέρωθεν του τείχους φουντώνουν την επιθυμία της να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, οι καταστάσεις θα την υποχρεώσουν σύντομα να διαλέξει πλευρά.

Οι παραγωγοί των υποψήφιων για Οσκαρ «Μέσα από τις Φλόγες» και «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ» επιστρέφουν με μία εξίσου καθηλωτική ιστορία, η οποία αναδεικνύει το ζήτημα της ταυτότητας και του ανήκειν σε μία γωνιά του κόσμου όπου βασιλεύουν η καταπίεση, η αδικία, το αιματοκύλισμα και η μισαλλοδοξία. Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Έτος Παραγωγής:2012
Διάρκεια:102′
Σκηνοθεσία Αναΐς Μπαρμπό – Λαβαλέτ
Παίζουν: Εβελίν Μπροσί, Σαμπρίνα Κουαζανί, Σιβάν Λέβι

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Π. Τσαλδάρη 123 και Καισαρείας, 1ος όροφος
Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη