Συναυλία "Βαριά βαλίτσα" στον Πειραιά (30/8)

Η ετήσια συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα στο ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ με τραγούδια των ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ

Τίτλος: ΒΑΡΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ

Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ», μια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης με 173 ενεργά μέλη και 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς, οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά συναυλία στο Θέατρο Βεάκειο Πειραιά. Mια συναυλία στις 30 Αυγούστου με σκοπό όπως κάθε χρόνο, τη στήριξη των δράσεων της Αλληλεγγύης Πειραιά και την ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.

Με τίτλο ΒΑΡΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ, πολλοί και γνωστοί τραγουδιστές, συνεργάτες, φίλοι και συνοδοιπόροι των αξέχαστων δημιουργών Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια τους που μιλούν ακόμη στις καρδιές μας και λειτουργούν καταλυτικά στην πολιτιστική συνείδηση της χώρας μας.

(Οι Κυβερνήσεις Πέφτουνε μα η Αγάπη Μένει, Κανείς εδώ δεν τραγουδά, Πότε Βούδας Πότε Κούδας, Εάν πεθάνει μια Αγάπη, Οι Νταλίκες, Ολα σε θυμίζουν, Υδροχόος, Φαντάρος, Τρελή και αδέσποτη, Οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά, ‘Ενα και Ένα,) και άλλα πολλά γνωστά κομμάτια που έγραψαν τη δική τους ιστορία, σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, και έκαναν τα κατάμεστα στάδια να μοιάζουν με παρείστικη γιορτή. 
.
Χιλιάδες Έλληνες τους αγάπησαν, χόρεψαν, έκλαψαν, ερωτεύτηκαν ( ποιός αλήθεια δεν έχει σιγο ψυθιρίσει τον ‘’Αύγουστο’’) με τις μουσικές και τους στίχους τους.

Συντρόφεψαν τις χαρές και τις λύπες μας τις αγωνίες και τις ελπίδες μας, ενώ παράλληλα γεφύρωσαν το αυθεντικό και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, κάτι που δεν άρεσε στα παντός είδους κατεστημένα.

Με βασικό άξονα ότι η Ελλάδα από φύση και θέση πρέπει να στραφεί προς τον πολιτισμό και να παίξει ένα πρωτοποριακό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αντί να είναι ουραγός, άφησαν το στίγμα τους και για τις επόμενες γενιές, ώστε να τραγουδούν ακόμη "Αχ Ελλάδα σ΄αγαπώ……".

Τα κομμάτια ερμηνεύουν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ/ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΖΟΣ/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗΣ/ ΓIΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ/ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΦΡΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ/ ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΖΟΣ/ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΛΙΑΜΠΑΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με τραγούδια γεμάτα νεανικότητα, φρεσκάδα αλλά προπάντων ελληνικότητα που δεν έχουν ξεθωριάσει, αντίθετα θα υπάρχουν για πάντα "εδώ στη ρωγμή του χρόνου".

Τη συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα ΧΟΡΔΕΣ του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Σημαντικό!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρία SPECTAGO η οποία έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα, και αξιοποιώντας την τεχνολογία του Live Streaming στο Internet https://www.viva.gr/tic…/music/live-streaming/varia-valitsa/ μεταδίδουμε τη συναυλία μας ζωντανά την ώρα που συμβαίνει στο θέατρο Βεάκειο, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και κρυστάλλινο ήχο, δίνοντας σας τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (pc, laptop, tablet, smart phone και από εκεί σε τηλεόραση και προβολέα) από το σπίτι σας.