Οδηγίες χρήσης της ιστοσελίδας για τις Δομές Αλληλεγγύης

Στόχος της υπάρχουσας ιστοσελίδας είναι να προσφέρει μια πλατφόρμα ενημέρωσης και διασύνδεσης των δομών αλληλεγγύης, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία ώστε οι ίδιες οι δομές αλληλεγγύης να μπορούν να διαχειρίζονται την επικοινωνιακή τους παρουσία. Εάν είστε μέλος σε κάποια δομή αλληλεγγύης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα για να παρουσιάσετε κατάλληλα την δομή σας, όπως και να δημοσιεύετε τις δράσεις που πραγματοποιείτε. Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό για να ενημερωθείτε σχετικά με τις διαθέσιμες λειτουργίες.

 

1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη

 

Απαραίτητο πρώτο βήμα είναι η δημιουργία λογαριασμού χρήστη. Πατήστε στο εικονίδιο στα δεξιά του κεντρικού μενού πλοήγησης και στη συνέχεια επιλέξτε Εγγραφή. Θα σας ζητηθεί ένα όνομα χρήστη όπως και μια έγκυρη διεύθυνση email, στην οποία θα αποσταλλεί ο κωδικός πρόσβασης σας.

 

2. Διασύνδεση με την δομή

Μόλις ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός χρήστη σας και λάβετε το μήνυμα καλωσορίσματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της πρωτοβουλίας ώστε να σας δώσουμε τα κατάλληλα δικαιώματα για την δομή που αντιπροσωπεύετε.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές μέσω email ή μέσω των άλλων διαθέσιμων τρόπων, όπως παρουσιάζονται στην ενότητα Επικοινωνία.

Φροντίστε να αναφέρετε το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε, όπως και το πλήρες όνομα της δομής αλληλεγγύης που αντιπροσωπεύετε.

Μόλις λάβουμε το μήνυμά σας, θα επικοινωνήσουμε με την σχετική δομή ώστε να επιβεβαιώσουμε την έγκριση της δομής προς το πρόσωπό σας. Στην συνέχεια, θα προχωρήσουμε στην διασύνδεση του λογαριασμού σας με την δομή, οπότε και θα λάβετε το σχετικό e-mail.

Ως μέλος μιας δομής αλληλεγγύης που διαχειρίζεστε την προβολή της στην ιστοσελίδα έχετε τις εξής δυνατότητες: μπορείτε να επεξεργαστείτε το προφίλ παρουσίασης της δομής σας, όπως και να δημοσιεύετε δράσεις που πραγματοποιείτε οι οποίες εντάσσονται αυτόματα στο ημερολόγιο δράσεων.

 

3. Επεξεργασία προφίλ δομής

Για να επεξεργαστείτε το προφίλ της δομής σας, πλοηγηθείτε στην ενότητα παρουσίασης της δομής και επιλέξτε την καρτέλα “Επεξεργασία”, όπως βλεπετε στην παρακάτω εικόνα.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η φόρμα επεξεργασίας της δομής, όπου θα μπορέσετε να επέμβετε στο δημοσιευμένο περιεχόμενο. Ολοκληρώστε τις αλλαγές που θέλετε και πατήστε το κουμπί "Αποθήκευση" στο τέλος της φόρμας επεξεργασίας.

Μερικές χρήσιμες οδηγίες για την παρουσίαση της δομής σας:

  • Συνιστούμε να κρατήσετε σύντομη την παρουσίαση της δομής σας, εστιάζοντας στα κύρια χαρακτηριστικά χωρίς να πλατειάζετε. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει πολλή πληροφορία στους επισκέπτες, όσο πιο σύντομα και κατατοπιστικά είναι τα κείμενά σας τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να προσελκύσετε το κοινό που σας αφορά.
     
  • Εφόσον έχετε κάποια ιστοσελίδα, blog, σελίδα στο Facebook κλπ που παρουσιάζει την δράση της δομής σας, φροντίστε να τις αναφέρετε στο πεδίο σχετικών συνδέσμων.
     
  • Κάθε πεδίο στην φόρμα επεξεργασίας συνοδεύεται από ένα επεξηγηματικό κείμενο που σας πληροφορεί σχετικά με το περιεχόμενο που καλείστε να συμπληρώσετε.
     
  • Όταν ολοκληρώσετε και αποθηκεύσετε τις όποιες αλλαγές, δείτε πώς εμφανίζεται το τελικό αποτέλεσμα, τόσο μεμονωμένα όσο και στην όψη λίστας. Φροντίστε η τελική εμφάνιση να είναι κατάλληλη και να συνάδει με το υπόλοιπο περιεχόμενο, πραγματοποιώντας τυχόν συμπληρωματικές αλλαγές όπου χρειαστεί.
     
  • Στην σελίδα του λογαριασμού σας (τελευταίο στοιχείο του μενού πλοήγησης) υπάρχουν συγκεντρωμένοι σύνδεσμοι προς τις δομές που διαχειρίζεστε όπως και σύνδεσμοι για δημιουργία δράσεων.

 

4. Δημοσίευση δράσεων

Σας προσκαλούμε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα για να δημοσιεύετε τις δράσεις που πραγματοποιεί η δομή σας. Μπορείτε να ενημερώνετε τόσο για τις μεμονωμένες όσο και για τις περιοδικές δράσεις που οργανώνετε.

Για να δημοσιεύσετε μια νέα δράση έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  • από την σελίδα παρουσίασης της δομής σας, επιλέξτε την καρτέλα “Δημιουργία Δράσης”
  • από το προφίλ του λογαριασμού χρήστη σας, επιλέξτε την επιλογή “Δημιουργία Δράσης”

Η καταχώρηση μιας δράσης αποτελείται από τα παρακάτω πεδία:

  • Τίτλος δράσης: να είναι σύντομος και περιεκτικός, χωρίς να ξεπερνά τις δέκα λέξεις.
  • Ημερομηνία και ώρα: χρησιμοποιήστε αυτά τα πεδία για να ορίσετε το πότε εξελίσσεται η δράση. Εφόσον πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη δράση, επιλέξτε το πεδίο Επανάληψη και συμπληρώστε τα πεδία που εμφανίζονται.
  • Περιγραφή: προσθέστε μια σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή της δράσης.
  • Τοποθεσία: επιλέξτε την πόλη στην οποία γίνεται η δράση. Στο πεδίο διεύθυνση αναφέρετε ολογράφως την διεύθυνση όπου γίνεται η δράση. Τέλος, σημειώστε στον χάρτη το ακριβές στίγμα της δράσης.

Συνιστούμε να συμπληρώσετε πλήρως όλα τα διαθέσιμα πεδία, δίνοντας όλη την απαραίτητη πληροφορία ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εντοπίσουν την δράση σας εύκολα σύμφωνα με τα κριτήριά τους.

 

5. Επεξεργασία δημοσιευμένων δράσεων

Μπορείτε να επεξεργαστείτε όλες τις δράσεις των δομών που διαχειρίζεστε. Πλοηγηθείτε στην σελίδα παρουσίασης της δράσης που θέλετε και επιλέξτε την καρτέλα “Επεξεργασία”.

Υπενθύμιση: Όλες οι δράσεις μιας δομής παρουσιάζονται συγκεντρωτικά στην σελίδα παρουσίασης της δομής.

 

Έχετε απορίες; Υπάρχουν σημεία που σας δυσκολεύουν; Αφήστε ένα σχόλιο ή επικοινωνήστε μαζί μας!