Πλειστηριασμοί:Ανοιχτό κάλεσμα από το Στέκι «Αλληλεγγύη για Όλους» Βόλου

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 2014 - 18:30

Από την 1 Ιανουαρίου 2014, αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου, ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις Τράπεζες. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προστασία σε ό,τι αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα τελευταία ειδικά περνάνε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), με απαίτηση άμεσης τακτοποίησης ή αλλιώς είσπραξης μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Οι πλειστηριασμοί, επομένως, αποτελούν μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, η οποία θα ενταθεί, καθώς θα αυξάνει η ύφεση και η ανεργία. Στην πραγματικότητα το ζήτημα των πλειστηριασμών αφορά όλους και όλες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται μια καθολική αντίσταση, πριν φτάσουμε στους πλειστηριασμούς και τις εκτελέσεις τους, εκεί που το πρόβλημα εξατομικεύεται και κάτω από το βάρος του η δυνατότητα αντίδρασης πολλές φορές εκμηδενίζεται.

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 6.30 μμ στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σας καλούμε για να συντονίσουμε τη δράση μας, όλοι μαζί: πολίτες, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων,  ομάδες αλληλεγγύης, μαζικοί φορείς, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις, αυτοδιοικητικές κινήσεις, συντονιστικές επιτροπές, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς , εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητικοί σύλλογοι, νεολαίοι.

Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο με τα χέρια σταυρωμένα. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση και ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία, στον εφησυχασμό, στη μοναξιά, στην απελπισία, στον κανιβαλισμό, στον εκφασισμό και στον ρατσισμό. Ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της εντεινόμενης φτωχοποίησης και της κοινωνικής αδικίας, που αφανίζει τις ζωές μας και διαλύει την αξιοπρέπεια και την ελπίδα μας.

Όλοι μαζί ενάντια στους πλειστηριασμούς και το κυνήγι των οφειλετών, που έχει εξαπολύσει η ανάλγητη κυβέρνηση των μνημονίων και των τραπεζιτών, σε βάρος όλων των εξουθενωμένων και υπερφορολογημένων πολιτών, που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στο απάνθρωπο καθεστώς της εντεινόμενης λιτότητας και ύφεσης.

 Η κοινωνική αλληλεγγύη, ως μέσο ενεργοποίησης αλλά και αλληλοστήριξης, όλων μας, των «από κάτω», των αδύναμων, είναι το όπλο μας για να σταθούμε όρθιοι.

 Όλοι μαζί για να νικήσουμε το φόβο και να παλέψουμε για ζωή και αξιοπρέπεια.

 Τηλέφωνα επικοινωνίας:  24210 91440, 6972201507, 6979206465

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας
Δήμος Βόλου