Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για την Κοινωνική Οικονομία

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2013 - 17:30

Ενημερωτική εκδήλωση και δημόσια συζήτηση διοργανώνουν η Οικολογία Αλληλεγγύη Κεντρ. Μακεδονίας και οι Ομάδες Αλληλεγγύης και Δράσης Αλεξάνδρειας και Βέροιας, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5.30, στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία - Μια εναλλακτική λύση δημιουργίας θέσεων εργασίας για νέους και ανέργους».

Στην εκδήλωση, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «Κοινωνική Οικονομία-μια εναλλακτική λύση» παρουσιάζοντας Συνεταιριστικές Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Είναι ενδεικτικό ότι το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με 11.000.000 θέσεις εργασίας και 5,9% εργαζόμενους συνολικά απασχολούνται στην Κοινωνική Οικονομία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα οφέλη και τις διεξόδους που η Κοινωνική Οικονομία και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις προτείνουν, από το χώρο της Υγείας μέχρι τον Τραπεζικό τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον αγροτουρισμό, την επαναχρησιμοποίηση κ.ά. Φορείς που είναι ενεργοί σε πρακτικό επίπεδο θα παρουσιάσουν καλά παραδείγματα και εμπειρίες.

Το θέμα θα αναπτύξουν οι:
o Μπλιώνης Γιώργος, Δρ Βιολογίας/Οικολογίας
o Αποστολίδης Γιάννης, Πρόεδρος Συν/κής Τράπεζας Δυτ. Μακεδονίας
o Σιδηρόπουλος Αριστοτέλης, Πρόεδρος Σωματείου « Πρωτοβουλία για το παιδί»
o Χιλιτίδης Οδυσσέας, Εκπρόσωπος Κοινωνικού Καταναλωτικού Συν/σμού «Bioscoop»

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χάρης Κουρουζίδης, εκπαιδευτικός

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας- Ελλης 8
Δήμος Βέροιας