Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο Το Μάρκετινγκ της Τρέλας - Είμαστε όλοι τρελοί;

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2014 - 21:00

Αυτή είναι η ιστορία της εγκληματικής συνεργασίας μεταξύ ψυχιάτρων και φαρμακοβιομηχανιών η οποία τους έχει αποφέρει 80 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος από τα ψυχοτρόπα.

Εισχωρώντας πιο βαθιά πέρα από το επιχειρηματικό "βερνίκι» αυτό το ντοκιμαντέρ που αποτελείτε από τρία μέρη, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από την κομπίνα του μάρκετινγκ και την επιστημονική απάτη και ξεσκεπάζει μία επικίνδυνη και συχνά θανατηφόρα καμπάνια πωλήσεων.

Επιπτώσεις των ψυχοτρόπων φαρμάκων

Η θεωρία της ψυχιατρικής ότι μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο προκαλεί ψυχική ασθένεια, επινοήθηκε για να πουλάει φάρμακα. Ο Δρ Στίβεν Σαρφάιν, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχιάτρων, δήλωσε στα ΜΜΕ, «Δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο εργαστηριακό τεστ» που να αποδεικνύει την ύπαρξη μιας χημικής ανισορροπίας στον εγκέφαλο. Ο Δρ Μαρκ Γκαρφ, επίσης μέλος της ένωσης ψυχιάτρων, επισήμανε ότι η θεωρία "προερχόταν πιθανόν από τη βιομηχανία φαρμάκων"

«Παρά τους ψευδοεπιστημονικούς όρους όπως "χημική ανισορροπία" κανείς δεν ξέρει πραγματικάτι προκαλεί τις ψυχικές ασθένειες, εξηγεί ο Δρ. Νταρσκακτης Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ,"Δεν υπάρχει κανένα αιματολογικό τεστ ή εξέταση εγκεφάλου για κατάθλιψη βαριάς μορφής. Κανένας γενετιστής δεν μπορεί να διαγνώσει τη σχιζοφρένεια».

Και ο ιατρός Έντουαρντ Ντράμοντ, το συνόψισε με αυτόν τον τρόπο: «Πρώτα απ' όλα, δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία βιολογική αιτία για οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή...παρά τις έρευνες δεκαετιών...Οπότε μη δέχεστε το μύθο ότι μπορούμε να κάνουμε μία ακριβή πρόβλεψη...»

Αλλά παραπλανημένοι από όλες τις προσπάθειες του μάρκετινγκ των φαρμάκων, 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, - 20 εκατ. εκ των οποίων παιδιά- παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα, πεπεισμένοι ότι διορθώνουν κάποια φυσική ή χημική ανισορροπία στο σώμα τους. Στην πραγματικότητα, παίρνουν πανίσχυρες ουσίες, τόσο επικίνδυνες που μπορούν να προκαλέσουν παραισθήσεις, ψυχώσεις, καρδιακές ανωμαλίες, εχθρότητα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες και αυτοκτονία.

Αλλά τι συμβαίνει με αυτούς που λένε ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα τους έκαναν να νοιώσουν καλύτερα - ότι γι' αυτούς είναι "σωτήρια φάρμακα" των οποίων τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν του ρίσκου;

Είναι τα ψυχοτρόπα φάρμακα πραγματικά ασφαλή και αποτελεσματικά γι' αυτούς; Τι άλλο δεν τους έχουν πει;

«Επομένως αυτό που τελικά συμβαίνει», λέει η Δρ Μπεθ Μακντούγκαλ, διευθύντρια Ιατρικού κέντρου, « είναι ότι κάποιος νοιώθει καλά για λίγο και μετά πολύ συχνά πρέπει να πάρει αυξημένη δόση. Και μετά νοιώθει πάλι καλά για λίγο, και η δόση πρέπει να αυξηθεί ξανά, ή ίσως αλλάξει ουσία. Επομένως πρόκειται για μια τέτοια ιστορία, αν δεν αναζητήσετε πραγματικά το τι συμβαίνει»

Περισσότερες πληροφορίες και το βίντεο Μάρκετινγκ της Τρέλας » στο www.cchr.org

 Προσοχή στην ώρα της προβολής, κυκλοφόρησαν φυλλάδια με λάθος ώρα, η σωστή είναι 9 το βράδυ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στέκι Πολιτών Α' Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος)
Δήμος Κατερίνης