Αλληλέγγυο Ιατρείο Περαιά: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε, να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε

19/11/2015 - 17:15

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά  είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη,  αυτό - οργανωμένη και αυτό - διαχειριζόμενη συλλογικότητα  ανθρώπων που παρέχει  εθελοντικά και εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία επιδότηση από τον κρατικό μηχανισμό ή και το ΕΣΠΑ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς, Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς διάκριση, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, ιθαγένεια, σεξουαλική προτίμηση, φύλο και ηλικία.

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά εδώ και 3 χρόνια αγωνίζεται  για μία καθολική πρόσβαση στο σύστημα δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους. Οι επιπτώσεις της λιτότητας και των Μνημονίων που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν εφαρμοστεί  στον τομέα της Υγείας είναι καταστροφικές και δεν ανατρέπονται εύκολα.

Είναι οι ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ, οι μονάδες εντατικής που παραμένουν κλειστές, οι καρκινοπαθείς που περιμένουν πολλούς μήνες για ακτινοθεραπείες, οι ασθενείς  που δεν βρίσκουν ιατρό στο υποστελεχωμένο  ΠΕΔΥ.

Τα 3 εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που παραμένουν χωρίς πλήρη ιατρική κάλυψη, δεν  μπορούν να περιμένουν άλλο.

Η απόφαση για την πλήρη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας έχει παγώσει, τα προβλήματα όμως παραμένουν και το κόστος είναι οι ζωές που χάνονται.

Απαιτούμε - Διεκδικούμε

Να δοθεί επιτέλους η πολυπόθητη ελεύθερη, πλήρης και δωρεάν  πρόσβαση στο ΕΣΥ και στις δημόσιες μονάδες  ΠΦΥ για όλους τους ανασφάλιστους

Να υπάρξει πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση  του ΕΣΥ και της Πρόνοιας διότι τα ποσά που ακούγονται είναι ανεπαρκή

Να μην υπάρξει μείωση στον προϋπολογισμό για την υγεία και έλεγχος / αξιολόγηση από ιδιωτική εταιρεία (ΕΣΑΝ)

Να στελεχωθεί επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας 

Αναμένουμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψιν του τις προτάσεις μας, τις όποιες θα τις καταθέσουμε και κατ’ ιδίαν στην συνάντηση που ζητάμε να γίνει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ