Απαράδεκτη κομματική εκμετάλλευση των αποκλεισμένων από το σύστημα της δημόσιας υγείας.

18/01/2014 - 16:30

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει εκδήλωση στις 18-1-2014 στην οποία προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Την ίδια στιγμή που στο νοσοκομείο της Δράμας δεν υπάρχει δερματολόγος και νευρολόγος, όταν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τη μία μέρα λειτουργεί και την επόμενη όχι, όταν ο ασθενής πρέπει να πάρει μαζί του σεντόνια, μαξιλάρι και καθετήρα και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναζητήσει μόνος του τα φάρμακά του· η κομματική νεολαία της οποίας ο πολιτικός φορέας έφερε τη δημόσια υγεία στα σημερινά χάλια, υποκρίνεται την κοινωνικά ευαίσθητη, μετατρέποντας σε κομματική εξυπηρέτηση αυτό που έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό (με αντάλλαγμα βέβαια μερικά ψηφαλάκια). Αφού διέλυσαν τη δημόσια υγεία, δείχνουν το δρόμο και με έμμεσο τρόπο ενημερώνουν ότι δωρεάν παροχές υγείας μπορούν να υπάρξουν, αρκεί να απευθυνθούμε στην ΟΝΝΕΔ.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να προσφέρεται ως δημόσιο αγαθό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η κρίση, η σταδιακή απόσυρση του κράτους από την παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η ανάγκη χιλιάδων ανασφάλιστων για παροχές υγείας, δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για φτηνή κομματική εκμετάλλευση.

Καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας να πάρει θέση απέναντι στο πρωτοφανές αυτό φαινόμενο. 

πηγή: www.kifadramas.gr