Δελτίο Τύπου: Γιορτή μνήμης και Αλληλεγγύης

18/11/2014 - 16:15

Με σημαντική επιτυχία έγινε το Σάββατο 15 Νοέμβρη  η κοινή εκδήλωση μνήμης & Αλληλεγγύης για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της «Αλληλεγγύης στα Δυτικά» και του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου. 

Σε καιρούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, μοιραζόμαστε δομικά συστατικά όπως είναι η αλληλεγγύη ως δύναμη αντίστασης και ανατροπής σαν και εκείνα που χρησιμοποίησε 41 χρόνια πριν , μια άλλη γενιά κατω από πολύ δυσκολότερες συνθήκες.

Το πολυτεχνείο είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε καθώς και σήμερα κονιορτοποιούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ,περικόπτονται δημόσια αγαθά όπως η υγεία,η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση  και παραμένει έως και σήμερα παράδειγμα ενότητας και ομοψυχίας, ενώ αποδεικνύει ότι η αλλαγή και η ανατροπή μπορεί να έλθει μόνο μέσω του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης.

Στεκόμαστε πλάι-πλάι μαζί με τους σημερινούς αγωνιστές,τους εργαζομένους που απολύονται,εκείνους που δίνουν καθημερινό αγώνα διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια,που τα ΜΜΕ προσπαθούν να διαπομπεύσουν, που υπέστησαν το μαύρο,αυτούς που στάθηκαν και στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον.

Μαζί μας ήταν οι καθαρίστριες του Υπ. Οικ. , οι σχολικοί φυλακες, οι απολυμένοι της coca cola, η ert open, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι εργαζόμενοι στην αυτοδιαχειριζομενη ΒΙΟΜΕ, ο Άλλος Άνθρωπος με τη συλλογική κουζίνα του και πολλοί φίλοι και φίλες που γέμισαν το πνευματικό κέντρο του δήμου Αιγάλεω»Γ.Ρίτσος» και συνείσφεραν στη συλλογή τροφιμών και φαρμάκων.Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από αλληλέγγυους φίλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ.Μπίρμπας και η «αλληλεγγύη για όλους» .

Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια θα συνεχίζεται είτε στην ταράτσα της νομικής, είτε στην πύλη του πολυτεχνείου, είτε έξω από το Υπ. Οικονομικών, είτε στο Ραδιομέγαρο ,είτε στο Σύνταγμα είτε στις γειτονιές της Αθήνας, της Χαλκιδικής, της Ελλάδας ολόκληρης.

μαζί μπορούμε

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Βίντεο: 

15-11-14 ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Εισαγωγή

Φωτογραφίες: