Δελτίο Τύπου - Μαθήματα για όλους στην Ετεροτοπία

09/10/2014 - 15:00

Η Ετεροτοπία είναι ένας κοινωνικός χώρος πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης. 

Με όχημα την αλληλεγγύη, επιλέγουμε να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, να δημιουργήουμε αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και με όπλο τη συλλογικότητα να απαντήσουμε στις ανάγκες μας πέρα από τη λογική του κέρδους.

Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να αποσιωπήσουμε τις ανεπάρκειες του. Οργανώνουμε όμως την εξυπηρέτηση των αναγκών μας, με τρόπους ισότιμης συνεισφοράς με τον διπλανό μας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας, λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο, ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου - λυκείου ενώ παράλληλα διεξάγονται και μαθήματα ξένων γλωσσών (και για ενήλικες).

Τα “μαθήματα για όλους” στην Ετεροτοπία απευθύνονται σε μαθητές που οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την προσφορά και την κινητοποίηση εκπαιδευτικών που παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και την βοήθεια τους. Οι ανάγκες μας για καθηγητές συνεχώς αυξάνονται (όπως άλλωστε και ο αριθμός των μαθητών) με πιο άμεσες αυτές για φυσικούς, βιολόγους, φιλόλογους και καθηγητή γερμανικών.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, την ενισχυτική διδασκαλία παρακολουθούσαν 15 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου – λυκείου και στα ξενόγλωσσα τμήματα, που απαρτίζονταν κυρίως από ενήλικες,  η συμμετοχή ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Φέτος, με την έναρξη της “νέας σχολικής χρονιάς” οι μαθητές μας ξεπερνούν ήδη τους 28 και συνεχίζουμε!

Καλούμε όλους και όλες που αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη σαν πράξη αντίστασης να συνεισφέρουν στο εγχείρημα μας. Μαζεύουμε συμμετοχές για μαθητές και καθηγητές στα “Μαθήματα για όλους” καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα τηλέφωνα 6976083081 και 6982794204.

Θα μας βρείτε καθημερινά τα απογεύματα στην Ετεροτοπία!

 

 Ομάδα Αλληλεγγύης Ετεροτοπίας