Δελτίο τύπου της κίνησης πολιτών ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ στο Μαρούσι

12/02/2014 - 16:15

Δελτίο Τύπου από την  παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης που έγινε εχτές 11-2-2014 προκειμένου να παραγραφούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους παραγωγούς κατά την 4η ΑΧΜ στο Μαρούσι.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΔΡΟΜΩΝ και του κινήματος αλληλεγγύης στα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους   παραγωγούς στην Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες στο Μαρούσι στις 9-2.

 Μαζί με εκπροσώπους των παραγωγών, μέλη των κινημάτων αλληλεγγύης από την Αττική, μέλη των Δημοτικών συνδυασμών «Eνότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» (παρουσία και του επικεφαλήςΛ. Μαγιάκη) και «Εκτός των Τειχών» συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των προστίμων.

 Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Βουλευτές του

Σύριζα  Θ. Φωτίου,  Δ. Στρατούλη και Α. Αλεξόπουλου, από παραγωγούς και από μέλη των Αλληλέγγυων Δρόμων,  συναντήθηκε με τους Γενικούς Γραμματείς Εμπορίου και Καταναλωτή στους οποίους κατήγγειλαν την πολιτική τρομοκράτησης των παραγωγών, που μετέχουν στις Α.Χ.Μ, και την προσπάθεια να χτυπηθεί το κίνημα Χ.Μ. με αυτά τα εξοντωτικά  πρόστιμα.

 Κατήγγειλαν επίσης την πολιτική του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη ο οποίος, έχοντας αναγορεύσει τον εαυτό του σε «ιδιοκτήτη» της Αλληλεγγύης, στρέφεται κατά των κινήσεων κοινωνική προσφοράς, με σκοπό την υπεράσπιση μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

 Τέλος, απαίτησαν την άμεση ανάκληση των προστίμων, δεδομένου ότι οι παραγωγοί έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα για την διακίνηση των εμπορευμάτων τους.

 Ο Γ.Γ. καταναλωτή κ. Στεργίου  αιτιολόγησε την παρουσία των ελεγκτών σε ανώνυμη καταγγελία για παραεμπόριο αλλά, συγχρόνως, αναγνώρισε την σημαντική συμβολή του κινήματος  Χ.Μ. στις σημερινές  κοινωνικές  συνθήκες φτώχειας και ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι, πράγματι,  παρουσιάζονται προβλήματα όπου δεν υπάρχει συνεργασία των Δημοτικών Αρχών με τα κινήματα.  Δεσμεύτηκε δε να απαντήσει άμεσα στο αίτημα των παραγωγών.

 Μέχρι την απάντηση του Υπουργείου, οι παριστάμενοι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες διαβεβαίωσαν τους παραγωγούς για την ετοιμότητά τους, αλληλέγγυα και πολιτικά.

 Τα μέλη της κίνησης «Αλληλέγγυοι Δρόμοι»

Τηλέφωναεπικοινωνίας :  6933007290

alldromoi.blogspot.gr mail: allileggyoidromoi@gmail.com