Ενημέρωση από την αποστολή στη Γάζα (2 μέρα).

03/10/2014 - 12:00

Ανταπόκριση από την  Έλενα Χατζημιχάλη, μέλος της "αλληλεγγύης για όλους"

«Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό της βοήθειας μετά το μακρύ ταξίδι τους ξεφορτώνονται στο κέντρο υγείας της Union Health Care Committees και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή τους σε διάφορες μονάδες υγείας στη Γάζα σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Η δεύτερη μέρα παραμονής της αποστολής μας στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε με μια επίσκεψη στην Al Najda Social Association, μια Ένωση γυναικών που προσπαθεί να ενδυναμώσει γυναίκες και παιδιά μονογονεϊκών και όχι μόνο οικογενειών με διάφορα προγράμματα εργασίας και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

Ακολούθησε συνάντηση της αποστολής με τα πολιτικά κόμματα της Γάζας στην οποία όλοι οι εκπρόσωποι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον ελληνικό λαό αλλά και την πρωτοβουλία για την αποστολή φαρμάκων στον τραυματισμένο για μια ακόμα φορά λαό της Παλαιστίνης.
Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας, παρουσία μας εδώ αλλά και μελλοντικές πρωτοβουλίες, ελπίζουμε να αποτελέσουν ένα ακόμα βήμα ενάντια στον βάρβαρο αυτό αποκλεισμό.
Η συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δημοκρατικού Μετώπου. Στην φωτογραφία φαίνονται τα σημάδια από τη ρίψη ρουκέτας στα γραφεία.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Αl Watan Voice Radio 105 fm η σήμανση on air θα πάρει καιρό να ξανά λειτουργήσει κανονικά. Από τις πρώτες μέρες ενεργής της ισραηλινής επίθεσης ο βασικός εξοπλισμός του σταθμού καταστράφηκε μετά από ρίψη μη επανδρωμένης ρουκέτας. Ο σταθμός εκπέμπει μόνο τις ώρες που υπάρχει ρεύμα, δεδομένου ότι οι διακοπές ρεύματος, όπου δεν έχει βομβαρδίσει τελείως το δίκτυο, είναι αρκετές προκειμένου να καλυφθούν οι περισσότερες γειτονιές της Γάζας.»

Δημοσίευμα για την αποστολή από το The Palaistinian Information Center

Την αποστολή αλληλεγγύης αποτελούν μέλη από την "αλληλεγγύη για όλους", το ρ/σ "στο κόκκινο", Fair Planet και Μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού.

Φωτογραφίες: