Επιστολή Συμπαράστασης Προς Τον Λαό Της Θεσσαλονίκης Για Το Δημοψήφισμα Της 18ης Μαΐου

21/05/2014 - 17:30

Στις 18 Μαίου 2014 ταυτόχρονα με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγεται  και το πρώτο δημοψήφισμα στην  χώρα μας μετά από δεκαετίες. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος που καλούνται οι πολίτες να απαντήσουν,  κρίσιμο και καθοριστικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης, άλλα και για όλη την Ελλάδα, καθώς αφορά την ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω της πώλησης η όχι της ΕΥΑΘ.

Το βαρύ καθήκον της διοργάνωσης  έχει πέσει στους ώμους της SosteToNero, της Κίνησης 136, έντεκα Δήμων και των αλληλέγγυων εθελοντών, που έχουν αναλάβει την διοργάνωση και υλοποίηση του. Αν και το δημοψήφισμα δεν είναι θεσμικά  κατοχυρωμένο, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν την γνώμη τους για την επικείμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης τους.

Τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία αλληλεγγύης  της Αθήνας  χαιρετίζουν την προσπάθεια ,  στέκονται αλληλέγγυα στον λαό της Θεσσαλονίκης και εκφράζουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στον δημοκρατικό αγώνα για τον σεβασμό και την υπεράσπιση βασικών και συλλογικών κοινών αγαθών όπως το νερό.

Συντονιστικό Κοινωνικών  Ιατρείων Αττικής