Η σχολική χρονιά ξεκίνησε…

15/10/2014 - 17:00

…με ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία σε πολλά σχολεία. Οι μαθητές των λυκείων της χώρας βρίσκονται πλέον, απέναντι από την τράπεζα θεμάτων, η οποία πέρυσι άφησε, περίπου το 20% των μαθητών της Α Λυκείου μεταεξεταστέους. Τμήματα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ κλείνουν, ειδικότητες καταργούνται ενώ προχωράνε και οι συγχωνεύσεις σχολείων. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της σχολικής διαρροής. Πολλά παιδιά καταφεύγουν πρόωρα σε κέντρα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των πέντε χρόνων μνημονίων είναι, ο αριθμός των ανέργων να αυξάνεται συνεχώς και δεκάδες οικογένειες να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό πωλούνται σε ιδιώτες και γίνονται εμπορεύματα για κερδοφορία. Οι παροχές στην υγεία περιορίζονται, η φορολογία του κάθε νοικοκυριού αυξάνεται. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα ενώ τα έσοδά τους μειώνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου λειτουργεί από το 2012, με σκοπό να έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση! Παρέχουμε δωρεάν υποστηρικτικά μαθήματα σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων. Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά από εθελοντές καθηγητές και όλο το εγχείρημα δομείται στη βάση της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού.

Στόχος μας είναι να γίνουμε μια συλλογικότητα γονέων, καθηγητών και μαθητών. Αυτό γιατί θεωρούμε πως στις μέρες που βιώνουμε, η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση είναι μονόδρομος για την κοινωνία. Παράλληλα επιδιώκουμε να αποτελέσουμε μέρος μιας δικτύωσης δομών αλληλεγγύης, που ασχολούνται με ζητήματα σίτισης, υγείας κ.ο.κ. και θα αποτελέσουν προστατευτικό δίχτυ για την κοινωνία. Βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε το στόχο μας είναι η ενεργή συμμετοχή όλων σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

Όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία του Σχολείου λαμβάνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις γονέων, μαθητών και καθηγητών. Πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του, είναι η συμμετοχή των γονέων στην οργάνωση και την υποστήριξη της δομής.

Για να μη μείνει κανένας μαθητής χωρίς πρόσβαση στη γνώση και καμία οικογένεια μόνη της στην κρίση!  

 

Ανάγκες  από καθηγητές

Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου ξεκίνησε για τρίτη χρονιά με αρκετές ελλείψεις σε καθηγητές. Τα μαθήματα γίνονται στο 2ο Λύκειο Κερατσινίου (Μυστρά και Έλλης). 

Επικοινωνήστε με το Σχολείο μετά τις 4.00μ.μ.  στο χώρο του 2ου Λυκείου Κερατσινίου (Μυστρά και Έλλης) ή στο τηλέφωνο 2104327780

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μαθήματα που έχουμε ανάγκη από καθηγητές: 

1. Λογοτεχνία Γ Λυκείου

2. Γεωμετρία Β Λυκείου

3. Αρχαία γενικής Β Λυκείου

4. Αρχαία κατεύθυνσης Β λυκείου

5. Μαθηματικά κατεύθυνσης Β λυκείου

6. Φυσική Α Λυκείου

7. Αρχαία Α Λυκείου

8. Έκθεση Α Λυκείου