ΛΕΡΟΣ: Συνεχίζεται με επιτυχία η δράση του Δικτύου Αλληλεγγύης

21/11/2014 - 21:15

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου ευχαριστεί τους πολίτες της Λέρου για την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του και ενημερώνει ότι το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι συνεχίζει να λειτουργεί κάθε Σάββατο και ώρες 10 π.μ. – 13.00 σε άλλο χώρο, στην αίθουσα, που έχει παραχωρήσει ευγενικά η κυρία Άννα Ταχλιαμπούρη, στον Πλάτανο Λέρου στο στενό του υποδηματοπωλείου του κ. Νικολάου Μοσχονά.

Με οδηγό την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη αυτο-οργανωνόμαστε και προχωράμε.

-Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι κατά το μήνα Αύγουστο απεστάλησαν στη Γάζα δύο κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, που προσέφεραν οι πολίτες της Λέρου, οι φαρμακοποιοί και η θεατρική ομάδα της Λέρου.

- Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο διανεμήθηκαν σε οικογένειες της Λέρου 150 σχολικά τετράδια, διάφορα τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια.

-Επίσης προσφέρθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και εμφιαλωμένα νερά και γάλατα για παιδιά, σε πρόσφυγες, που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί, κυρίως από την σπαρασσόμενη Συρία. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν περάσει από το νησί περίπου 2.600 πρόσφυγες.

- Τέλος αγοράστηκαν γάντια μιας χρήσης και μάσκες που προσφέρθηκαν στους Λιμενικούς και Αστυνομικούς υπαλλήλους και επίσης με ενέργειες του εθελοντών του δικτύου απολυμάνθηκε το κρατητήριο του Α.Τ. Λέρου, για την προστασία της υγείας προσφύγων και αστυνομικών.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη της προσπάθειας τους αλληλέγγυους πολίτες, που βοηθούν στη συλλογή των ειδών και την τακτοποίηση της αίθουσας.

Ευχαριστούμε επίσης τους καταστηματάρχες της Λέρου, που διαρκώς προσφέρουν είδη ρουχισμού και υπόδησης, συμμετέχοντας στην ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού του νησιού.

Δρούμε συλλογικά - στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Αλληλεγγύη για όλους

 

Φωτογραφίες από το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι, και τα μήλα ( ένας τόνος ) που έστειλε Η Αλληλεγγύη για Όλους  και διανεμήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες.

Φωτογραφίες: