Με χιούμορ και όνειρο θα πούμε το "Νερό Νεράκι"

23/10/2014 - 15:45

Στις 24/10 η μουσική ομάδα "Αλληλέγγυες Νότες" θα παρουσιάσει στο Ιδιόμελο μια μουσική παράσταση με θεματικό άξονα το νερό. Τραγούδια επιλεγμένα από όλη την ομάδα για το νερό σε όλες του τις μορφές και τις φυσικές και συναισθηματικές του ιδιότητες. 

Το ερέθισμα για αυτήν την μουσική παράσταση, στην οποία σημειωτέον θα ακουστούν και παραμύθια σχετικά με το νερό, το πήρε η ομάδα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων ετών σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

 Τι είναι ακριβώς οι  "Αλληλέγγυες Νότες": 

 

Πέρσι τέτοια εποχή, Σεπτέμβρη του  2013, κάποιοι τραγουδιστές μπάνιου, που συμμετείχαν στην μαρουσιώτικη πρωτοβουλία ενεργών πολιτών «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» με δράση στην αγορά χωρίς μεσάζοντες, φτιάξαν την μουσική ομάδα «Αλληλέγγυες Νότες» (αφού άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη). Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Κι αυτό κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που με τα τόσα φόβητρα καλούν σε απομόνωση και ιδιώτευση. Σύντομα η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει. Για όλους μας όμως είναι  κοινή πεποίθηση ότι το να τραγουδάμε είναι πράξη αυτοπροσφοράς αλλά και συνειδητή εναντίωση στον μνημονιακό τρόμο και την αθλιότητα που μας περιβάλλουν.

Ήδη έχουμε δώσει τέσσεριςς συναυλίες, η πρώτη στις Εργατικές Πολυκατοικίες, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Αλληλέγγυων Δρόμων, η δεύτερη για τον περιβαλλοντικό  σύλλογο Αμαρουσίου «Η Κασταλία», για την κοπή της πίτας του 2014, η τρίτη  στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» στο Μαρούσι, με αντίτιμο (αντί άλλου εισιτηρίου) μια τηλεκάρτα αξίας 5 ευρώ,  για τους μαθητές των φυλακών Αυλώνα, και η τέταρτη στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στη Λυκόβρυση, για τον Σύλλογο Γονέων του Λυκείου Λυκόβρυσης. Η ομάδα τραγουδά αφιλοκερδώς και αλληλέγγυα προς κάθε κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την συμπαράστασή της.

Τα περισσότερα μέλη της ομάδας βέβαια δεν έχουν σπουδές μουσικής ή τραγουδιού, ούτε προτέρα επαγγελματική μουσική εμπειρία, απλώς αγαπούν να τραγουδούν.  Ευπρόσδεκτος όμως, και πολύτιμος, όποιος σπουδαγμένος μουσικός θα ήθελε να συμμετάσχει! Επιθυμούμε να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε μουσικά και η επαφή με επαγγελματίες μουσικούς είναι για μας σχολείο!

Η συναυλία μας «Θα πούμε το Νερό Νεράκι» προέκυψε από την ανάγκη να δοξάσουμε μέσω των τραγουδιών το νερό και τις νεράιδες του. Το νερό που ξεπλένει, που μελαγχολεί, που πνίγει, που ξενιτεύει,  που δίνει όνειρα και ζωή. Με αυτόν τον καημό, διαλέξαμε τα τραγούδια συλλογικά, ο καθένας έφερε στο χώρο της ομάδας το άκουσμα που αγαπάει κι η ομάδα το αποδέχτηκε. Αν ωστόσο υπάρχει μια μελαγχολία στα τραγούδια μας είναι κι αυτή συλλογική.

Επιδίωξή μας είναι το «Νερό Νεράκι» να λειτουργήσει σαν μια ενιαία μουσική παράσταση. Επιλέχτηκαν λοιπόν και κάποια κείμενα:  ένα αφρικάνικο παραμύθι για το νερό, ένας μύθο του Αισώπου και ένα παραλήρημα πολιτικού υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.


Στο «Νερό Νεράκι» συμμετέχουν οι:

 Θέμης Αδαμόπουλος, Λιάνα Ανδρεοπούλη, Αρετή Βρυσαράκη, Μανώλης Γιούργος, Δώρα Δαβή, Πέννυ Δαμιανού,  Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Βαγγέλης Μπεκύρος, Ολυμπία Μπογδανοπούλου, Θωμάς Μπουραντάς, Γιάννης Παπαθύμνιος, Πέτρος Πετρόπουλος, Γιάννης Πλασκασοβίτης,  Εριφύλη Σαββίδη, Νάσια Σταματάρα, Χρήστος Τσόρβας, Σταύρος Φατούρος.

Ελάτε να τραγουδήσετε μαζί μας!

Μέρα: Παρασκευή 24/10/14

Διεύθυνση: Χ¨ωρος Τ¨εχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι

Κρατήσεις – πληροφορίες:  210 6817042

Έναρξη: 21.00

Εισιτήριο: δεν υπάρχει. Δεχόμαστε προσφορές σε είδος υπέρ του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό (έχει γίνει έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες και πάνες).