Να λειτουργήσει τώρα το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

21/11/2014 - 16:45

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ.

Αθήνα 9/11/2014

Κοινοποίηση: 
1) Υπουργείο Παιδείας: υπουργός Α. Λοβέρδος
2) Υπουργείο Υγείας: υπουργός Μ. Βορίδης υφυπουργός: Κ. Παπακώστα
3) Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ: Αλέκος Κυρούσης - Διευθυντής, Μαρίνα Παπαδή - Επ. Υπεύθυνη του Σχολείου.

Ψήφισμα Σωματείου «Δικαίωμα στη θεραπεία. Ένωση για την υποστήριξη του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 ΑΝΩ»

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

Πρώτο ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την εποχή το 18 ΑΝΩ λόγω της κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας και των διαρκών περικοπών του προϋπολογισμού του ΨΝΑ είναι το σχολείο του 18 ΑΝΩ.

Για την απεξάρτηση η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως πραγματοποιείται στο ειδικά διαμορφωμένο και θεσμοθετημένο πλαίσιο του σχολείου του 18 ΑΝΩ, με έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό και καθηγητές που έχουν εκπαιδευθεί από τη θεραπευτική ομάδα για να αντιμετωπίζουν κατάλληλα τους θεραπευόμενους – μαθητές, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της θεραπευτικής διαδικασίας της κοινωνικής επανένταξης. Η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να διορίσει τους καθηγητές αυτού του σχολείου είναι ένα πλήγμα στην απεξάρτηση, στα στεγνά πρόγραμμα και στο ΕΣΥ, στο οποίο ανήκει το 18 ΑΝΩ.

Τι άλλο συμβολίζει το κλειστό σχολείο της απεξάρτησης, παρά την αδιαφορία της Πολιτείας, την απαξίωση των στεγνών προγραμμάτων, την άρνηση επανένταξης των ανθρώπων που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη της απεξάρτησης και τώρα διεκδικούν την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας;

Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο σωματείο υποστήριξης του επιστημονικού και κοινωνικού έργου του 18 ΑΝΩ ενώνουμε τη φωνή μας με τη θεραπευτική ομάδα και τους θεραπευόμενους του 18 ΑΝΩ και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του: να διορίσει τους καθηγητές που χρειάζεται το σχολείο για να λειτουργήσει αμέσως. Κάθε εμπόδιο που μπαίνει στη θεραπευτική διαδικασία της απεξάρτησης μπορεί να κοστίσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που αγωνίζονται να βγουν από την κόλαση της εξάρτησης. Αυτό, εμείς, τα μέλη αυτού του σωματείου, στο οποίο ανήκουν οικογένειες εξαρτημένων και απεξαρτημένων, εκπαιδευτικοί, υγιειονομικοί, νομικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και γενικά άνθρωποι του λαού, δεν θα το επιτρέψουμε. Απαιτούμε να δοθεί άμεσα πραγματική λύση στο πρόβλημα, να λειτουργήσει το σχολείο του 18 ΑΝΩ και να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα της μεγαλύτερης μονάδας απεξάρτησης του ΕΣΥ.

Συλλογή υπογραφών σε αυτό το ψήφισμα.

Sign the petition