Οι Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως

14/10/2014 - 17:15

Οι Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως προσφέρουν φαγητό στους άστεγους του κέντρου της Αθήνας, από το 1994, μια φορα την εβδομάδα.ΠεριγραφήΟι Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως είναι μια ομάδα ατόμων καλής θέλησης που προσφέρουν φαγητό στους άστεγους του κέντρου της Αθήνας, από το 1994, μια φορά τη βδομάδα, σε σταθερή βάση.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από ένα πυρήνα 5 ως 10 ατόμων που έχουν αναλάβει τη μεταφορά, συσκευασία και διανομή γευμάτων, κάθε Πέμπτη. Όπως επίσης μια ευρύτερη ομάδα η οποία έχει αναλάβει το μαγείρεμα των φαγητών.
Όμως το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά πολύ και κατά συνέπεια και οι ανάγκες προπαρασκευής και διανομής φαγητού. Γι’ αυτό, όποιος θα επιθυμούσε να συνεισφέρει σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτος με πολλή χαρά!

Με ποιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε:

1.
• Πότε: Μια φορά τη βδομάδα, κάθε Πέμπτη.
• Ώρα: Το μεσημέρι, στις 15:00
• Διάρκεια: Για μια ώρα περίπου
• Που: Επιτόπου, στο Πεδίο Άρεως, άγαλμα της Αθηνάς
• Πως: Προσφέροντας τη βοήθειά σας στη συσκευασία και διανομή φαγητού στους άστεγους ( Είναι μεγάλη εμπειρία, πιστέψτε με!...)

2.
• Πότε: Μια φορά κάθε μήνα ή κάθε δυο μήνες
• Που: Στο σπίτι σας
• Ώρα: Όποτε έχετε χρόνο
• Διάρκεια: Όσο χρειάζεται το μαγείρεμα ενός φαγητού
• Πως: Μαγειρεύοντας 15-20 μερίδες, ο,τιδήποτε σας είναι πιο εύκολο, πχ. μακαρόνια με κιμά. ( Οι συσκευασίες που θα βάζετε το φαγητό θα σας έχουν δοθεί από πριν και κάποιος θα περάσει από το σπίτι σας να τα πάρει) . Αν αυτό σας δυσκολεύει μπορείτε να βράσετε 20-30 αυγά.

3.
Προσφέροντας ρούχα που δε χρειάζεστε πλέον και είναι σε καλή κατάσταση.
Είτε ειδοποιείτε και περνάει κάποιος από το σπίτι σας να τα πάρει, είτε τα φέρνετε οι ίδιοι ώστε να συμμετέχετε και στη διαδικασία.

4.
Η οικονομική συνεισφορά όποιου έχει αυτή τη δυνατότητα θα ήταν εξαιρετικά σημαντική.


Ποιες είναι οι προυποθέσεις συμμετοχής;
Δύο.
- Η επιθυμία προσφοράς στους συνανθρώπους μας τους λιγότερο ευνοημένους από μας.
- Η συνέπεια στην ευθύνη που αναλαμβάνουμε για όσο διαρκεί. Να επιστήσω την προσοχή σας στο ότι οι άστεγοι έρχονται κάθε Πέμπτη μεσημέρι εδώ και πολλά χρόνια για να πάρουν το γεύμα τους. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί που έχουν αναλάβει να το προσφέρουν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, πρέπει να το κάνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ( βροχή, συγκεντρώσεις στο κέντρο, κίνηση κλπ ), όπως κι εκείνοι που έχουν αναλάβει το μαγείρεμα. ( Όλα αυτά κατόπιν συνεννόησης με κάποιον υπεύθυνο).

Καρδιά της ομάδας ( που έχει δώσει κυριολεκτικά την ψυχή του σ’ αυτή την υπόθεση) είναι ο Θοδωρής Ιγνατιάδης, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για όσες πληροφορίες θέλετε.
Όσοι λοιπόν πιστοί, προσέλθετε!
Και μην ξεχνάτε πως, μια πράξη καλοσύνης μέσα από την
προσφορά αγάπης, όσο μικρή κι αν φαίνεται, έχει τεράστια αξία, γιατί βγαίνει από την καρδιά μας.
Και πως ό,τι κάνουμε πάντα επιστρέφει σε μας, πολλαπλάσιο. Αν δεν επιστρέψει από κει που περιμένουμε, θα επιστρέψει από κάπου αλλούImpressumΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
"Αρμονική Ζωή"

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210.6818220, 210.6818151, 22990.40314,5,6
6972.053111 (Θεόδωρος Ιγνατιάδης)