2η COOPEXPO - Μετρό Σύνταγμα: “Παράγω - Επιχειρώ Κοινωνικά”

22/05/2018 - 16:30

Η 2η COOPEXPO με τίτλο “Παράγω- Επιχειρώ Κοινωνικά” θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 28 Μαΐου, έως το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα του Σταθμού του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Σε χώρο 60 περιπτέρων, η 2η COOPEXPO, θα επιχειρήσει να προβάλει ένα πανόραμα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με την συμμετοχή φορέων Κ.Αλ.Ο. από όλη την χώρα, που αφορά είτε στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων, είτε στην παροχή υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν προϊόντα ή υπηρεσίες όπως: τρόφιμα, κοσμήματα, χειροτεχνίες, έπιπλα, τεχνολογία, τουρισμό, τέχνη, υπηρεσίες ένταξης.

Υπό την Αιγίδα:
* του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
* της Περιφέρειας Αττικής
* της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
* της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων 
* της ΣΤΑΣΥ ΑΕ
* της "Αλληλεγγύης για Όλους"
 
Χορηγός Επικοινωνίας: 
Εφημερίδα των Συντακτών
 
Για τη Διοργάνωση:
Η Συντονιστική Επιτροπή

Πληροφορίες:
Site: www.coopexpo.gr
Email: info@coopexpo.gr
Facebook: https://www.facebook.com/coopexpo.gr/

*********************************************************************************************

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η 2η COOPEXPO «Παράγω - Επιχειρώ Κοινωνικά»

Κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις μετέχουν στη 2η COOPEXPO «Παράγω - Επιχειρώ Κοινωνικά» που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 (9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.) στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού του Μετρό Συντάγματος.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με τη στήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και της «Αλληλεγγύης για Όλους».

Στο πλαίσιο της 2ης COOPEXPO «Παράγω - Επιχειρώ Κοινωνικά», η οποία επιχειρεί να προβάλει ένα πανόραμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα παρουσιαστούν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.).

πηγή: http://www.patt.gov.gr

**********************************************************************************

Το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει θέσει ως βασικό άξονα προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2016-2020)την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί το χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως ένα πεδίο πρόσφορο για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και πρωτοβουλιών των γυναικών, που μπορεί να συμβάλει στην αποδόμησης των στερεοτυπικών αντιλήψεων σχετικά με το ρόλο των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας .

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΓΓΙΦ σε συνέχεια της συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε σε επιμόρφωση στελεχών των δομών της που παρέχουν εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας, ώστε να προωθηθεί αυτή η μορφή επιχειρηματικότητας ως άλλη μία προοπτική για τις γυναίκες αυτές.  

Άλλωστε, η ΓΓΙΦ με κάθε τρόπο στηρίζει τους γυναικείους συνεταιρισμούς που λειτουργούν σε όλη τη χώρα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα, επισημαίνει πως «Η ενασχόληση των γυναικών με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έναν τομέα της οικονομίας που αξιοποιεί τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης με κίνητρο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού οφέλους και όχι αποκλειστικά την επίτευξη κέρδους, μπορεί αφενός να μειώσει τις έμφυλες ανισότητες στο χώρο της εργασίας, αφετέρου να ενισχύσει τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία».

πηγή: https://left.gr

Βίντεο: 

2 COOP EXPO A sound