«Αλληλεγγύη για όλους» / Τη συλλογικότητα επισκέφτηκε η Έφη Αχτσιόγλου

17/11/2020 - 21:15

Τη στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» εξέφρασε κατά την επίσκεψή της η τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου ενημερώθηκε για την δραστηριότητα της «Αλληλεγγύης για Όλους», για την πολύμορφη δράση των δομών αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται  σε όλη την χώρα, για τα αλληλέγγυα σχολεία τα  Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, τα εγχειρήματα Χωρίς Μεσάζοντες, τις τοπικές δομές που δίνουν την μάχη της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, για την κοινή τράπεζα τροφίμων της «Αλληλεγγύης για Όλους» και του Κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας.

«Διαπιστώσαμε από κοινού ότι στις συνθήκες του δεύτερου κύματος της πανδημίας και της πολύπλευρης κρίσης βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση και αυξάνεται η ανάγκη  για τον πολλαπλασιασμό των πρωτοβουλιών και των δομών  αλληλεγγύης» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τους ίδιους, «ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του πτωχευτικού νόμου και στην ανάγκη αντιμετώπισης  ενός ισχυρού κύματος  πλειστηριασμών, που θα αφορά και την πρώτη κατοικία».

«Διαπιστώσαμε την ανάγκη να επιταχύνουμε την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πανευρωπαϊκού δικτύου αλληλεγγύης, αλλά και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα  της καμπάνιας που οργανώσαμε για τους πρόσφυγες της Μόριας «Μόρια - Η ντροπή της Ευρώπης στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες».

Η συνάντηση της «Αλληλεγγύης για Όλους» με την Έφη Αχτσιόγλου συμπίπτει με την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας «Και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας απαντάμε με αλληλεγγύη» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: Η Αυγή