Αντιπροσωπεία του «Association Bretagne – Gréce Solidarité Santé» στα γραφεία της «Αλληλεγγύη για Όλους»

26/10/2018 - 14:00

Τα γραφεία της «Αλληλεγγύη για Όλους» επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του γαλλικού φορέα αλληλεγγύης «Association BretagneGréce Solidarité Santé» την Πέμπτη 18/10 και τη Δευτέρα 21/10. Η πρωτοβουλία δραστηριοποιείται στην Βρετάνη της Γαλλίας, στηρίζει τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης της Ελλάδας τα τελευταία 3 χρόνια και αποτελείται από 40 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα μέλη του «Association BretagneGréce Solidarité Santé» ενημερώθηκαν για τον τομέα υγείας και τις τελευταίες εξελίξεις σε  σχέση με τις διεκδικήσεις των ΚΙΦΑ που έχουν αποτυπωθεί τα τελευταία χρόνια σε νομοθετικά έργα της κυβέρνησης όπως, o νόμος για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, η κατάργηση του εισιτηρίου επίσκεψης νοσοκομείων των 5 ευρώ, η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ευάλωτες ομάδες πολιτών και η διαγραφή χρεών ανασφάλιστων πολιτών που προέρχονται από νοσήλια.

Παράλληλα, συζητήθηκαν κι άλλα ζητήματα τα οποία συνεχίζουν ν’ αποτελούν πεδία διεκδίκησης όπως, η καθολική οδοντιατρική περίθαλψη, θέματα ψυχικής υγείας και προσβασιμότητας στο φάρμακο.

Με τη συμμετοχή μελών του «Φαρμακείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια», οι εκπρόσωποι του γαλλικού φορέα αλληλεγγύης «Association BretagneGréce Solidarité Santé», επισκέφθηκαν αργότερα τον χώρο του φαρμακείου κι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά με τους εθελοντές.