ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

28/04/2021 - 11:30

Την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 η Αλληλεγγύη για Όλους  σε συνεργασία με αλληλέγγυους  ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές ανάγκες των σεισμοπαθών της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας παραδώσαμε είδη προσωπικής υγιεινής και είδη καθαρισμού στους σεισμοπαθείς της περιοχής.
Ως συλλογικότητα προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις και να βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής, καθώς σχεδόν δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό τα προβλήματα παραμένουν.
Σημαντικό μέρος από τα κοντέινερ τα οποία παραδόθηκαν παρουσιάζουν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα και η χρήση τους είναι αδύνατη. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ηλεκτρικών οικιακών συσκευών Το έκτακτο  οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ προς τους πληγέντες κατοίκους ακόμη δεν έχει καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους Υπάρχουν θέματα με την εκπαίδευση των παιδιών εάν και τα περισσότερα βαίνουν στην λύση τους σε θέματα υποδομών και τυπικής μορφωτικής διεκπεραίωσης. Ως εκ τούτου παραμένει η ανάγκη να χρειαστούν στοχευμένες ενισχυτικές διδασκαλίες (κοινωνικά φροντιστήρια) προς όλες τις βαθμίδες  αλλά κυρίως  στους υποψήφιους για Πανελλαδικές εξετάσεις στα ΑΕΙ.
Παράλληλα απαιτούνται μέτρα στήριξης στις ομάδες παραγωγών, είτε κτηνοτρόφων είτε γεωργών  σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα. Από πλευράς μας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας ,εκτιμούμε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις  και όχι επικοινωνιακές κορώνες και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις αποστολές έμπρακτης αλληλεγγύης.