Δεύτερη συνάντηση δομών αλληλεγγύης Αττικής

25/01/2020 - 13:00

Τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία της «Αλληλεγγύης για Όλους», πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση δομών Αλληλεγγύης Αττικής, με τη παρουσία εκπροσώπων από δεκάδες δομές. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της καμπάνιας για την συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής  που επρόκειτο να παραδοθούν στις 27 Ιανουαρίου στους πρόσφυγες της Μόριας.

Οι περισσότεροι –ες αναφέρθηκαν σε πολλαπλά παραδείγματα της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ που στρέφονται ενάντια στα  αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Συγκεκριμένα στο τομέα των χορήγησης των επιδομάτων, της υγείας, της εκπαίδευσης, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της αντιμετώπισης του προσφυγικού, όπου τόσο οι Δομές όσο και η «Αλληλεγγύη για Όλους» γίνονται αποδέκτες άσκησης μίας σκληρής αντικοινωνικής  πολιτικής.

Με αυτά τα δεδομένα, όλοι και όλες συμφώνησαν ότι η ανάγκη δράσης των δομών αλληλεγγύης στις συνοικίες της Αττικής αλλά και σε όλη την χώρα γίνεται επίκαιρη και επιτακτική.

Υπήρξε ενημέρωση ότι πιθανότατα, εξαιτίας της ολοκλήρωσης προγραμμάτων ΕΣΠΑ , πολλές δημοτικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης θα ολοκληρώσουν τη δράση τους, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες ανάγκες για την αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος από τις  κατά τόπου δομές. Συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους» συγκεκριμένη πρόταση δράσης στο επόμενο διάστημα. 

Εντοπίσθηκε η ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αστεγίας, που έχει ξεκινήσει πιλοτικά στον Πειραιά, της κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της έκρηξης των πλειστηριασμών, της εκπαίδευσης ενηλίκων και ανηλίκων  και της υγειονομικής φροντίδας, εξαιτίας  της πιλοτικής σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στα δημόσια νοσοκομεία.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά αλλά, συναποφασίστηκε να ενταθεί ο συντονισμός και η διαβούλευση μεταξύ τον Δομών και της «Αλληλεγγύης για Όλους».

Τέλος, η κοπή  της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «Αλληλεγγύης για Όλους». έγινε με την ευχή το 2020 να είναι η χρονιά αντίστασης και αλληλεγγύης.

Το φλουρί «έπεσε»  στην Αλληλεγγύη Πειραιά που κέρδισε μία επίσκεψη στις Βρυξέλλες, μια  προσφορά, του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη.