Διαδικτυακή Εκδήλωση της «ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και της «ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ» με τίτλο «Στον φόβο απαντάμε με Αλληλεγγύη»

03/12/2020 - 22:45

Οι εκρηκτικές συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξαιτίας μιας κυβέρνησης που κάθε μέρα δείχνει να χάνει τον έλεγχο της κατάστασης όλο και πιο πολύ, αλλά και η βαθύτατη και πολύπλευρη κρίση  που θα κορυφωθεί μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Είναι ώρα, παράλληλα με την πολιτική δράση, να απαντήσουμε με έμπρακτη και αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη, αναγκαία όσο ποτέ στις συνθήκες αποδόμησης του κοινωνικού κράτους που διαμορφώνει σε βάρος της των πολιτών η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις «τρύπες» που οι ακραίες πολιτικές της επιλογές ανοίγουν στην προστασία των πιο αδύναμων.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η ομάδα «Φυλή των Φίλων» συναντά την «Αλληλεγγύη για όλους»  με σκοπό την στήριξη ευάλωτων συνανθρώπων μας αλλά και δομών αλληλεγγύης, και διοργανώνουν μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Στον φόβο απαντάμε με Αλληλεγγύη» με στήριξη της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο GUE/ NGLThe Left in the European Parliament.

Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση θα τεθούν τα θέματα ψυχοκοινωνικής αλλά και έμπρακτής στήριξης των ευάλωτων πληθυσμών και των δομών αλληλεγγύης με σκοπό να δημιουργηθούν στοχευμένες ενέργειες για την στήριξη όλων.

Στην εκδήλωση, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την σελίδα της Αλληλεγγύης για Όλους στο Facebook, συμμετέχουν στελέχη και εθελοντές της Φυλής των Φίλων, της Αλληλεγγύης για όλους, ενώ θα παρέμβει και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, μέλος της Επιτροπής LIBE, Κώστας Αρβανίτης.

 

Στην  διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν:

Μιχάλης Υδραίος

Συντονιστής Αλληλεγγύης για Όλους

Νίκη Αυγερινού

Κλινική Κοινωνική Λειτουργός

Θεολόγος Χατζηπέμου

Κοινωνικός Λειτουργός, μέλος ΕΔΙΠ Τμ. Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ

Άννα Τσιμπουκλή

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου

Μαρία Τοπαλίδου

Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Albatros, Θεσσαλονίκη

Χάρις Ματσούκα

Ιατρός Αιματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, τ. Πρόεδρος ΕΚΕΑ, εθελόντρια ΚΙΦΑ Αθήνας

Γιώργος Χονδρός

Μέλος Δ.Σ. Αλληλεγγύης για Όλους

Γιώργος Πάλλης

Φαρμακοποιός, μέλος Δ.Σ. Αλληλεγγύης για Όλους, εθελοντής Ομάδας Στήριξης Προσφύγων στη Λέσβο

Συντονίζει ο Πέτρος Κακολύρης

Φυλή των Φίλων – Εκδόσεις «Εύμαρος»

Παρεμβαίνει ο Κώστας Αρβανίτης

Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. – GUE/NGL, μέλος της Επιτροπής LIBE

 https://www.facebook.com/solidarity4all/posts/3530939213608326