Δράσεις στις πυρόπληκτες περιοχές Ανατ. & Δυτ. Αττικής

29/09/2018 - 17:15

Η "Αλληλεγγύη για Όλους" και οι συνεργαζόμενες δομές αλληλεγγύης προσπάθησαν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και μέσο στους κατοίκους της ανατολικής και δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

- Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν είδη πρώτης και άμεσης  ανάγκης , όπως τρόφιμα, χυμοί, νερά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές, πάνες, πετσέτες, είδη καθαρισμού, φακοί, μπαταρίες  κλπ 

- Οργανώθηκε η αποστολή εθελοντών για τη συλλογή, ταξινόμηση και το διαμοιρασμό βοήθειας προς τις πυρόπληκτες περιοχές στο κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής.

- Προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με δομή αλληλεγγύης και παρεδόθησαν γεύματα στις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Αττικής

- Πραγματοποιήθηκαν αποστολές πακέτων ειδών πρώτης  ανάγκης προς τις πυρόπληκτες οικογένειες  που φιλοξενούνται στο ΚΕΔΑ Νέας Μάκρης

- Παραδόθηκε φαρμακευτικό αλλά και παραφαρμακευτικό υλικό (όπως ενυδατικά σαμπουάν,λοσιόν, κρέμες,αντικουνουπικά κλπ) που ζητήθηκαν  μετά από επιτόπιες καταγραφές μέσω του ΚΙΦΑ Σαλαμίνας.

- Υποστηρίχθηκαν οικογένειες στις  ανάγκες μετεγκατάστασής  τους με είδη ιματισμού, λευκών ειδών, οικιακών ηλεκτρικών  συσκευών  κλπ, που συγκεντρώθηκαν μέσα από καμπάνιες των δομών αλληλεγγύης για το σκοπό αυτό.

- Με απόφαση του Δ.Σ. του «Ταμείου Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης», κατατέθηκε  το ποσό των 20.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ως συμβολικό και ελάχιστο ποσό συμπαράστασης, για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Δημαρχείο Ραφήνας, παραδόσεις ειδών πρώτης ανάγκης.
 
Εθελοντές στο Κέντρο Logistics.

ΚΕΔΑ Νέας Μάκρης, οικισμοί φιλοξενίας πυρόπληκτων οικογενειών.
 
Διανομή πακέτων ειδών πρώτης ανάγκης σε οικίσκους πυρόπληκτων στο ΚΕΔΑ.
 
Επισκέψεις στις πυρόπληκτες περιοχές.
 
Παράδοση φαρμακευτικού και παραφαρμακευτικού υλικού με ΚΙΦΑ Σαλαμίνας.
 
Διανομές γευμάτων σε πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής.