Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό «να μην αφήσουμε να μαραθεί το «λουλούδι της ελευθερίας» στα βουνά του Κουρδιστάν»

07/11/2019 - 11:45

Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό συνδιοργάνωσε η «Αλληλεγγύη για Όλους» και η κίνηση Αλληλεγγύης στον Κουρδικό και Τουρκικό Λαό, την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 στον πολυχώρο Σπούτνικ.

Σε μία κατάμεστη και γεμάτη συγκίνηση αίθουσα ολιγόλεπτο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Μανώλης Σαρρής εκ μέρους της κίνησης Αλληλεγγύης στον Κουρδικό και Τουρκικό Λαό και ο Παρασκευάς Ποθητός για την «Αλληλεγγύη για Όλους».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Αννέτα Καββαδία, από την κίνηση Αλληλεγγύης στον Κουρδικό και Τουρκικό Λαό, που τόνισε την αναγκαιότητα της έμπρακτης στήριξης  στο δίκιο του αγώνα του Κουρδικού λαού.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η Κούρδισα αγωνίστρια BercemMordeniz, που μίλησε για τον ηρωικό αγώνα του Κουρδικού λαού καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε, με την προβολή της ταινίας «ComandanteArian», ένα ντοκιμαντέρ που διαπραγματεύεται τον αγώνα των κουρδισών γυναικών στο βόρειο τμήμα της Συρίας ενάντια στο ισλαμικό κράτος και τη φεμινιστική επανάσταση στο Κουρδιστάν.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» θα ήθελε να ευχαριστήσει θέρμα, τους Κούρδους του Λαυρίου που μαζικά μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όλους εσάς που προσφέρατε είδη προσωπικής υγιεινής.