Eπείγουσα έκκληση για οικονομική ενίσχυση για την βιωσιμότητα του χώρου ALBATROS

26/10/2020 - 10:30

Αγαπητοί φίλοι και  μέλη του συλλόγου εθελοντών Αlbatros

Όπως όλοι γνωρίζετε ο χώρος μας είναι ένα στέκι που εδώ κ τρία χρόνια χωρίς καμία χορηγία από το κράτος ,τον Δήμο κλπ προσπαθεί με τις δικές του δυνάμεις να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ευάλωτων ομάδων κ οικογενειών που βρίσκονται σε ένδεια

Σε αυτά τα τρία χρόνια στο χώρο μας:

1 Έγιναν και  γίνονται αλληλέγγυα μαθήματα, Ελληνικών, ξένων γλωσσών,  ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές  λυκείου, σε προσφυγόπουλα

2 Δεκάδες οικογένειες ακόμη και  εν μέσω πανδημίας απευθύνονται σε μας για τρόφιμα , ρούχα, είδη προσωπικής  υγιεινής. 

3 Δώσαμε και  δίνουμε χώρο σε νέους καλλιτέχνες για εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, για μουσικά event και  θεατρικά δρώμενα.

4 Εκτός από εμάς στο χώρο φιλοξενούνται ομάδες από το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης, από τους πρόσφυγες που έχουν δημιουργήσει ομαδικές εκθέσεις ,το εργαστήρι κεραμικής του Ψυχιατρείου και πολλές άλλες ομάδες.

Σε όλο το διάστημα της πανδημίας και της υποχρεωτικής καραντίνας μαζί με το Καλαθάκι (δομή Αλληλεγγύης που φιλοξενούμε δράσεις του στο χώρο) κάθε βδομάδα δώσαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης πολλές οικογένειες.

Στείλαμε τρεις αποστολές με πράγματα στη Μόρια, τρεις αποστολές στην Καρδίτσα με φάρμακα  ρούχα και τρόφιμα στην Νέα Καβάλα, στα Διαβατά, στα Λαγκαδίκια , στο Βαγιοχώρι , στο Κλειδί  Σερρών, στη Χαλκηδόνα, στα Γιαννιτσά , βιβλία στους Γιεζιντι και όπου υπήρχε και υπάρχει ανάγκη.

Ως συνεργάτες της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ δημιουργήσαμε τις δομές ανήλικων στα Γιάννενα κ την Καστόρια .

Συμμετείχαμε και συνεχίζουμε να είμαστε στις αντιφασιστικές αντιρατσιστικές οργανώσεις, και σε  ένα δίκτυο αλληλέγγυων δομών με την Αλληλεγγύη για Όλους την Οικόπολις την Ετεροτοπία ,την Ιnterssos τα παιδικά χωριά SOS, καθώς και μέλος του Πανελλαδικού δικτύου των Αλληλέγγυων Σχολείων.

Τα έξοδα και  η βιωσιμότητα του χώρου γινόταν χωρίς πρόβλημα με τα event και τις δράσεις που υπήρχαν  με κέτερινγκ με την συμμετοχή μας σε συνέδρια όπως το διεθνές συνέδριο πολίτικης υγείας στο ΑΠΘ, σε εκθέσεις όπως Βαλκανική πλατεία, ΔΕΘ, Green wave και  άλλες.

Όμως από τον Φεβρουάριο και μετά  με την πανδημία δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι και αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε θέμα για την ύπαρξη μας και την βιωσιμότητα του χώρου μας.

Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους φίλους μας για να μας στηρίξετε.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα πρέπει να καταθέσουμε στον ιδιοκτήτη 500 ευρώ κ έως τις 15/11/20 αλλά 1000.

Έστω και ένα μικρό πόσο θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας

Καθημερινά θα βρίσκεται στο χώρο, η πρόεδρος και τα  μέλη του συλλόγου  για να σας δίνουν και την απόδειξη, επίσης   καταθέσεις  μπορούν να γίνουν και  στο λογαριασμό μας.

Τράπεζα Πειραιώς

Σύλλογος εθελοντών Albatros

Αριθμός λογαριασμού

5202093970586

IBAN GR3701722020005202093970586

Όταν κάνετε την κατάθεση μπορείτε να ενημερώσετε στέλνοντας  ένα μήνυμα στο mail μας albatrosvolunteer@gmail.com ή μέσω messenger στη σελίδα μας στο Facebook

Σας ευχαριστούμε