Επίσκεψη αντιπροσωπείας φοιτητών/τριών από το «College of New Jersey (TCNJ)»

10/01/2019 - 17:30

Επίσκεψη φοιτητών/τριών, μαζί με τις καθηγήτριές τους, Lee Ann Riccardi (Professor of Art History and Classical Studies) και Joanne Bateup (Assistant Director Exchange Partnership & International Services Center for Global Engagement), πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Αλληλεγγύης για Όλους», προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις της οργάνωσης αλλά και των δομών αλληλεγγύης, τα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον τόπο μας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, σε περιοδεία που πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία των φοιτητών/τριών, του «College of New Jersey (TCNJ)» απ’ το Τρέντον, συνοδευόταν από τη Νέλλη Καμπούρη, ερευνήτρια στο εργαστήριο Σπουδών Φύλου, από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι πρωτοετείς φοιτητές και οι φοιτήτριες από τις ΗΠΑ, είχαν ήδη πραγματοποιήσει αναλυτική έρευνα τόσο για την κατάσταση στην Ελλάδα, όσο και για τις δραστηριότητες και τον τρόπο λειτουργίας της «Αλληλεγγύης για Όλους», ενώ στην συνάντηση με τα μέλη της, αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία και την υποστήριξη των δομών που είχαν καθοριστική συμβολή στο προσφυγικό ζήτημα και στην ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία χρόνια.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται στα κινήματα αλληλεγγύης και την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, και παράλληλα, οι φοιτητές/τριες θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το έργο και τις δράσεις της ΑγΟ, το πώς δηλαδή ενισχύει και υποστηρίζει τις δομές ανά τομέα δράσης, όπως η υγεία, το προσφυγικό, η τροφή, η ισότητα των φύλων, η εκπαίδευση.

Αμέσως μετά την ενημέρωση,  η αντιπροσωπεία απ’ τις ΗΠΑ, δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Κοινή διαπίστωση ήταν πως οι δομές αλληλεγγύης στηρίζουν εμπράκτως όλους όσους έχουν ανάγκη και παράλληλα ενεργοποιούν την κοινωνία και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή της σε δράσεις αλληλοϋποστήριξης.