Επίσκεψη αντιπροσωπείας της «Αλληλεγγύης για Όλους» στη Μυτιλήνη.

28/01/2020 - 13:15

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για Όλους», επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Μόρια.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Υδραίος Μιχάλης συντονιστής της «Αλληλεγγύης για Όλους», ο Παρασκευάς Ποθητός αρμόδιος για θέματα προσφυγικού της «Αλληλεγγύης για Όλους» και η Έλενα Χριστούλη αντιδήμαρχος Χαλανδρίου.

Η επίσκεψη έγινε από κοινού, με εκπροσώπους της «Αλληλεγγύης για Όλους» στη Λέσβο, συνεργάτες του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και του τέως βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργου Πάλλη.

Όλοι μαζί  σε μία ανθρώπινη αλυσίδα, παραδώσαν στη διαχείριση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Μόρια, τα είδη προσωπικής υγιεινής που μάζεψαν οι δομές αλληλεγγύης Αττικής κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας που συνδιοργάνωσαν με  την «Αλληλεγγύη για Όλους».

Κατά την διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας, έγινε ενημέρωση από τους εργαζόμενους του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, όπου αυτή τη στιγμή διαμένουν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι  σε απάνθρωπες συνθήκες .

Το πρόβλημα επιτείνεται από την αδιαφορία του Δήμου Μυτιλήνης, να μαζέψει τους τόνους

σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο, την ίδια στιγμή που καλεί σε συγκεντρώσεις με ξενοφοβικό περιεχόμενο επικαλούμενος «τον κίνδυνο υγειονομικής βόμβας».

 

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Μιχάλης Υδραίος εκπροσωπώντας την «Αλληλεγγύη για Όλους». επισήμανε  τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ, τονίζοντας ότι οι πολιτικές αποτροπής και κλειστών συνόρων δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Τονίσθηκε ότι  θα συνεχιστούν οι δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, ορθώνοντας φραγμό στις λογικές ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία η «Αλληλεγγύη για Όλους». απαιτεί μέτρα αποσυμφόρησης με τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα και την άσκηση πίεσης στην Ευρώπη ώστε να ανοίξουν τα σύνορα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για Όλους»  συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας των αλληλέγγυων της Λέσβου, όπου αποφασίσθηκαν μέτρα εντατικοποίησης των  δράσεων αλληλεγγύης.