Επίσκεψη γυναικών προσφύγων απ’ το Σχιστό στο Μουσείο της Ακρόπολης

05/03/2018 - 14:15

Επίσκεψη γυναικών προσφύγων από το Αφγανιστάν, την Συρία και την Παλαιστίνη, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/3, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη, με πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης για Όλους» και σε συνεργασία με την ΓΓΙΦ (Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), τις «Αθέατες Γυναίκες», την Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών και την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στα Δυτικά».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε ως μια συνεύρεση των ελληνίδων γυναικών με τις γυναίκες - πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας, τόσο σε διαμερίσματα, όσο και στο χώρο φιλοξενίας του Σχιστού. Το Νοέμβριο, είχε προηγηθεί μια ακόμα δράση στο πλαίσιο της ένταξης και ενσωμάτωσης, με επίσκεψη γυναικών από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Ελευσίνας.

Η κα. Νικολέττα Δανία, περιφερειακή σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα Ισότητας, τόνισε σχετικά εκ μέρους της «ΑγΟ»: «Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μας βοηθούν να γνωριστούμε καλύτερα. Η «Αλληλεγγύη για Όλους» ευχαριστεί όλες όσες βοήθησαν στη διοργάνωση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αλληλεγγύης». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ευκαιρία για αυτές τις γυναίκες να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας που τους φιλοξενεί και ίσως για κάποιες να γίνει και δεύτερη πατρίδα.

Εκ μέρους της ΓΓΙΦ, χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας, Φωτεινή Κούβελα και της Περιφέρειας Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου. Επίσης, παρευρέθησαν οι περιφερειακές σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αναλογίδου Μαρία και Παλλιού Κατερίνα.