Επίσκεψη στην δομή ασυνόδευτων ανηλίκων Χαλανδρίου

21/03/2021 - 12:15

Το Σάββατο, 20 Μαρτίου αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για Όλους» επισκέφθηκε την δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Χαλανδρίου.
Μαζί μας ήταν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη.
Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την δομή, η οποία λειτουργεί με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και η οποία φιλοξενεί αυτή την στιγμή περισσότερα από 40 παιδιά από διάφορες χώρες, όπως Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία.
Διαπιστώσαμε την άρτια λειτουργία της δομής, ενημερωθήκαμε για τις δυσκολίες που υπάρχουν σχετικά με την ένταξη των ανήλικων στο εκπαιδευτικό σύστημα, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έγινε, από την αρμόδια κοινωνική  λειτουργό της δομής, η γειτονιά έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα, από το 2016, έτος έναρξης λειτουργίας της και δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα ρατσισμού και ξενοφοβίας, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην  παρέμβαση της δημοτικής αρχής και την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.
Είχαμε τη ευκαιρία να παραδώσουμε είδη ένδυσης και υπόδησης,  καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής.
Η επίσκεψη μας έγινε μία ημέρα πριν την  21 Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Η «Αλληλεγγύη για Όλους» θα συνεχίσει τις δράσεις στήριξης του προσφυγικού πληθυσμού, θα συνεχίσει να δίνει την μάχη για την αξιοπρεπή διαβίωση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των προσφύγων.