«Χριστούγεννα στην Ιωνία της καρδιάς μας» εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση

24/12/2020 - 12:30

Tα Χριστούγεννα  είχαν πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία για τους ανθρώπους που γιόρταζαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, εκείνον που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους και συνέχισαν αδιαλείπτως μέχρι τις μέρες μας μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες.
Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,
η Θρυαλλίδα και το Δίκτυο Μικρασιάτης, συνδιοργανώνουν μια εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση με τους αγαπημένους φίλους προσφυγικής καταγωγής,
Εφη Γρηγοριάδου, συγγραφέας
Ντίνα Συκουτρή-Ανδρειωμένου , παραδοσιακή λουκουμοποιός
Ολγα Χριστοφίδου, γεννημένη στον συνοικισμό των Πετραλώνων και β’ γενιά προσφύγισσα
Δημήτρη Παντέλα, Δίκτυο Μικρασιάτης
για μια ξεχωριστή καταγραφή που αποτυπώνει ανάγλυφα τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα των ημερών, μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ιωνίας .
Ανασύρει από το σεντούκι της μνήμης, μεταφέροντας ατόφιο στο σήμερα έναν ιδιαίτερο γαστρονομικό πολιτισμό. Μια μνήμη που μετουσιώνεται σε υπερβατική εμπειρία, που εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή μέσα από τις αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων, βγαλμένες από την αχλύ του χρόνου και του χώρου.
σας προσκαλούμε λοιπόν να συνταξιδέψουμε στις υπέροχες γεύσεις και τα μεθυστικά αρώματα, αλλοτινών εποχών και να γνωρίσουμε μαζί τα κρυμμένα μυστικά τους αποδίδοντας τιμή στις ρίζες μας και … λύτρωση από τη λήθη.
H εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί:
από το κανάλι Θρυαλλίδα Σύλλογος στο YouTube
στην σελίδα της Θρυαλλίδας thryallida.wordpress.com