Η «Αλληλεγγύη για Όλους» δίπλα στους κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης Χίου

23/04/2021 - 13:45

Την Πέμπτη  22 Απριλίου 2021  η «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με  αλληλέγγυους της δομής αλληλεγγύης Χίου παραδώσαμε στους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Χίου ποσότητα ειδών προσωπικής υγιεινής.

Στις φυλακές της Χίου κρατούνται 135 κρατούμενοι σε συνθήκες έντονου συνωστισμού, καθώς οι προβλεπόμενες θέσεις ανέρχονται σε 82.

Γεγονός το οποίο συναντάμε στις περισσότερες αν όχι, σε όλες τις φυλακές της χώρας, επιτείνοντας την έντονη ανησυχία σχετικά με την προστασία από τον covid-19.

Παράλληλα παρατηρείται έλλειψη εξειδικευμένων λειτουργών και η προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχει παγώσει με ευθύνη της κυβέρνησης.

Προφανώς η αρμόδια Γενική Γραμματεία ασχολείται με την εξυπηρέτηση των ημετέρων, αδιαφορώντας για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Πλησιάζοντας προς τις ημέρες του Πάσχα, η σκέψη μας βρίσκεται στους ευάλωτους της κοινωνίας, στους φτωχούς, τους έγκλειστους , τους πρόσφυγες σε όσους βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.