Η «Αλληλεγγύη για Όλους» στη τελετή λήξης και απονομής βραβείων της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

03/07/2021 - 17:15

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 η  «Αλληλεγγύη για Όλους», είχε τη χαρά και τη τιμή να παρευρεθεί  στη τελετή λήξης και απονομής βραβείων της σχολικής χρονιάς του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Δ.Ι.Ε.Κ που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά - λόγω της πανδημίας - και με σχεδόν όλους τους νέους να έχουν εγγραφεί, οι δάσκαλοι και οι μαθητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα μαθήματα τους και κάποιοι μαθητές να δώσουν πανελλήνιες, βρίσκοντας νέους τρόπους διδασκαλίας, με τη δημιουργία του καναλιού  ΠροςΠαθώντας TV, μιας και τα διαδικτυακά μαθήματα δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν όπως σε ένα δημόσιο σχολείο.
Ο Διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός μας περίγραψε τις δύσκολες αλλά και συγκινητικές στιγμές που αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, το μεράκι η διάθεση και η αγάπη για  μάθηση δεν μπορεί να περιοριστεί, αντιθέτως βρίσκει διεξόδους μέσω νέων τρόπων.
Τα παιδιά περήφανα παρέλαβαν βραβεία από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του ανθρώπου, στη μνήμη του Ιερομόναχου π. Μάρκου Μανώλη, από την Επάνοδο, από  την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και από το βιβλίο «Ώρα μηδέν» των εκδόσεων «Αύρα», τραγούδησαν και χόρεψαν όλα μαζί και μοιράστηκαν τη χαρά τους μαζί μας.
Το καλοκαίρι το ΠροςΠαθώντας TV, θα συνεχίσει να είναι το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό παιδαγωγικό εργαλείο του σχολείου και για τη νέα σχολική χρονιά, οι δάσκαλοι θα ετοιμάσουν μαζί με τους μαθητές αυτή τη φορά νέες εκπομπές, μαθητικές πάντα.