Η «Αλληλεγγύη για Όλους» στην Ημερίδα και τη πορεία για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς μνήμης

20/11/2019 - 15:15

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» τη Δευτέρα 18/11/2019 παρακολούθησε την ημερίδα για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς μνήμης και συμμετείχε στη πορεία που ακολούθησε με την ολοκλήρωση της.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε ημερίδα  - ημέρα μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους.

Στην ημερίδα προβλήθηκε βίντεο για τη Διεθνή ημέρα μνήμης, χαιρέτησαν οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και συμμαχικές οργανώσεις, μίλησαν από τη Γ. Γ. Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχιας, Γ. Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,  Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Συνήγορο του Πολίτη. Ακολούθησε πολιτικό πάνελ με εκπροσώπους από ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, ΚΙΝΑΛ και τον νομικό εκπρόσωπο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με  ψήφισμα της Ημέρας Τρανς Μνήμης, ένα κείμενο που κατατίθεται κάθε στη Βουλή με κύρια αιτήματα: να γίνει εξωδικαστική η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, η κατάργηση της προϋπόθεσης της αγαμίας και του διαχωρισμού ηλικίας από τη διαδικασία, η συμπερίληψη της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού στην προστασία από τις διακρίσεις στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και την παροχή υπηρεσιών και αγαθών, η επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου ώστε να καλύπτει ευρύτερα τη ρητορική του μίσους και όχι μόνο σε περιπτώσεις όπου αποδεικνύεται άμεση πρόκληση εχθροπάθειας και η συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ανάμεσα στα κριτήρια αναγνώρισης των ευάλωτων προσφύγων.

Στη πορεία που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η συμμετοχή γίνεται χωρίς συνθήματα και πανό, με κεριά  σε μνήμη όσων τρανς ανθρώπων υπήρξαν θύματα του τρανσφοβικού μίσους σε όλον τον κόσμο που για το 2019 ήταν 331 και που στο σύνολό της από το 2008 μετρά 3.314 θύματα σε 74 χώρες.