Ημερίδα δομών Αλληλεγγύης Κεντρικής Ελλάδας στο Βόλο, απ' την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας

09/11/2018 - 14:00

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Μεταξουργείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - ημερίδα δομών Αλληλεγγύης Κεντρικής Ελλάδας, την οποία διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας και συμμετείχαν μέλη της Αλληλεγγύης για Όλους, με έδρα την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας έγινε γνωριμία των Δομών Αλληλεγγύης και ανταλλαγή καλής πρακτικής της δράσης τους.

Οι τομείς δραστηριοποίησης που αναφέρθηκαν είναι:

- Συλλογή και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

- Παροχή συμβουλών για την καλύτερη αξιοποίηση των νόμων του Προνοιακού Κράτους

- Συνεργασίες και συνέργειες με άλλες δομές

- Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ίδρυση βιβλιοθηκών και λεσχών ανάγνωσης, οργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής κλπ

- Προσφυγικό - μεταναστευτικό με πλούσια δράση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και στα στέκια μεταναστών

Από την συζήτηση έγινε σαφές ότι ο υπαρκτός κόσμος της Αλληλεγγύης συμβάλλει στην ενεργοποίηση των υγιών τμημάτων του πληθυσμού και βοηθά την κοινωνία, αφενός να σταθεί όρθια μέσα στις συνθήκες της βαθύτερης κρίσης που γνώρισε η Ελλάδα αλλά και να απορροφήσει το κύμα των προσφύγων και μεταναστών, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες πλημμυρίζουν από ρατσισμό και ξενοφοβία.

Σαν συμπέρασμα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης τόσο των δράσεων των αλληλέγγυων όσο και της μαζικότητας των δομών.

Το συντονιστικό 07/11/2018

*** Αύριο Σάββατο, 10/11, στις 7μμ, μέσω του http://portokaliradio.gr/, μπορείτε να ακούσετε μαγνητοσκοπημένα την Ημερίδα δομών Αλληλεγγύης Κεντρικής Ελλάδας, που διοργανώθηκε στο Βόλο. 


πηγή φωτό: portokaliradio.gr