ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

14/10/2020 - 10:45

Το τμήμα δικαιωμάτων κινημάτων και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, συμμετείχαν ενεργά στη δράση της δομής «Αλληλεγγύη για  Όλους», συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για τα παιδιά της Μόριας, καθώς και για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη δράση αυτή. Ευχαριστούμε την κοινοπραξία ΑΝΕΚ SUPERFAST FERRIES για τη δωρεάν μεταφορά της βοήθειας!
Η αλληλεγγύη δίχως διαχωρισμούς, ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους, η έγνοια για τους ανθρώπους που υποφέρουν από πολέμους, από φτώχεια, από φυσικές καταστροφές, που πέφτουν θύματα διακρίσεων και τέλος ο αγώνας για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και οικολογική συνείδηση, για ισοτιμία για ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για υγεία, παιδεία, ασφάλιση, εργασία με αξιοπρέπεια, είναι κομμάτι της δικής μας αντίληψης για την αλληλεγγύη.
Οι δράσεις αλληλεγγύης σε έναν κόσμο κυριαρχίας του ατομικισμού και που οι κάθε είδους ανισότητες θεωρούνται φυσιολογικές, είναι απόλυτα αναγκαίες και υπογραμμίζουν  ιδιαίτερα σήμερα, το ελάχιστο δικαιοσύνης που χρειάζεται αυτός ο κόσμος, για να μπορέσει να αναπνεύσει.
Αλληλεγγύη με δικαιοσύνη, ισοελευθερία, και βάθεμα της δημοκρατίας, είναι το αντίδοτο για τα αδιέξοδα και η απάντηση στις προκλήσεις της εποχής!