Κάλεσμα για την στήριξη του Γηροκομείου Αθηνών

31/03/2020 - 14:15

Η Ανοιχτή Πόλη σε συνεργασία με την "Αλληλεγγύη για Όλους" ξεκινάει την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με βάση το κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου.

Καλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμβάλουν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 3230362-3 (καθημερινά 11:00-2:00) ή στο mail anoihtipoli@anoihtipoli.gr.

Τα είδη που χρειάζονται είναι: αντισηπτικά,μάσκες, τρόφιμα (φρυγανιές, ζάχαρη, μαργαρίνη, καφέ, χυλοπίτες, κριθαράκι, πέννες, ξύδι, τοματοπολτούς, αλάτι, μπισκότα), πάνες, μωρομάντιλα, χειροπετσέτες, κρεμοσάπουνα, υποσέντονα, πάνες βρακάκια, καθαριστικά όπως χλωρίνη,wettex, σφουγγάρια μπάνιου και σφουγγαρίστρες

Η σημερινή κατάσταση του Γηροκομείου Αθηνών έχει ξεπεράσει τα ανεκτά όρια απαξίωσης ενός ιστορικού ιδρύματος κοινωνικής προσφοράς. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει τόσο τις ευθύνες που βαραίνουν την προσωρινή διοίκηση του ιδρύματος, όσο και την ανεπίτρεπτη αδράνεια του εποπτεύοντος Δήμου Αθηναίων.

Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει ως εποπτεύουσα αρχή την ουσιαστική στήριξη και λειτουργία του ιδρύματος.
Το τέλος της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να βρει το Γηροκομείο Αθηνών όρθιο. Μέχρι τότε η δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει αναλάβει τις ευθύνες της και να έχει καταστρώσει έναν αξιόπιστο και ρεαλιστικό οδικό χάρτη επαναφοράς του ιδρύματος στην ομαλότητα. Η Ανοιχτή Πόλη θα συνδράμει, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, αυτήν την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα (αλληλεγγύη, διοικητικό, κινητοποιήσεις) με τις προτάσεις της, αλλά και με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της σε κάθε πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση.

1. Όποιος ή όποια επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα και στον εξής λογαριασμό:
IBAN: GR59 0110 0400 0000 0404 8343 562
Δικαιούχος: Ταμείο στήριξης πρωτοβουλιών και δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αιτιολογία Κατάθεσης: Γηροκομείο
2. Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας για έκτακτη οικονομική στήριξη του Γηροκομείου που να περιλαμβάνει και τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων που παλεύουν απλήρωτοι να κρατήσουν όρθιο το Γηροκομείο.