Με σημαντικές ποσότητες φαρμάκων ενισχύθηκαν οι μονάδες φιλοξενίας προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων στα Διαβατά

05/07/2018 - 16:45

πηγή: left.gr

Η προσφορά έγινε από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Αθήνας και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, που, μετά από παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Ν. Παρασκευόπουλου.

Με σημαντικές ποσότητες φαρμακευτικών ειδών  πρώτης ανάγκης (αντιπυρετικά - αντιδιαρροϊκά κα) ενισχύθηκαν έκτακτα οι μονάδες φιλοξενίας προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων στα Διαβατά του Ν. Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά έγινε από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Αθήνας και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, που, μετά από παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Θεσσαλονίκης Ν. Παρασκευόπουλου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και διέθεσαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρούσματα ασθενειών.

Ο βουλευτής τόνισε ότι οι έκτακτες περιστάσεις και συνθήκες που συνδέονται με το πρόβλημα των προσφύγων και τις προσπάθειες επίλυσής του, έδωσαν αφορμή για δημόσια προνοιακή στήριξη και για ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με πνεύμα συνεργασίας. Ευχήθηκε αυτό το πνεύμα  δημόσιας στήριξης και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης να μείνει ενεργό.

Τέλος, ευχαρίστησε τα  δύο Κοινωνικά Ιατρεία για την σημαντική συμβολή  τους στην αντιμετώπιση των προσφυγικών αναγκών.